Been there done that..

Hade en riktigt down-dag igår igen.. En stor anledning är nog att jag blivit sjuk också. Börjar bli lite orolig för min kropp.. Har ständig hjärtklappning, vaknar tom av de på nätterna. De känns som att hjärtat ska hoppa ur kroppen. Har haft så fram och tillbaka länge nu. Tack och lov så har magen börjat bli bättre, inte samma huggande värk. Sen en rejäl förkylning på de här, ont i lungorna.. Hatar att vara sjuk och "ynklig"! Jag kan max ligga en dag hemma och vara sjuk innan jag blir extremt rastlös! Men jag är på jobbet iaf, vill se folk och ha skoj inte bara ligga hemma i sängen och ruttna och tänka dumma tankar. Men jag ska iaf till läkaren nu i november så då får jag förhoppningsvis svar på mina frågor :-)

Under morgonfikat idag kom vi in på ett ämne som har berört mig väldigt mycket den senaste tiden. Vill och kan tyvärr inte skriva om vad här.. Men de gör mig riktigt förbannad! Det gav mig verkligen en spark i baken idag att prata om just de ämnet och jag känner mig mycket starkare! Hur f'n folk kan förstöra andra människor på grund av deras besatthet, de gör mig arg, frustrerad men också samtidigt ledsen! FAN säger jag bara.. Men de är bra, jag mår alltid bättre med lite ilska i kroppen! Konstigt de där, men de triggar mig.. Likadant i sport, för att presetera som bäst i hoppningen så behöver jag vara lite förbannad :-)

Nog om de! Efter lunchen beger jag och pappa oss in till stan för att kolla smycken hos Efwa Attling (vet inte hur hon stavas). Ska bli väldigt roligt att kika, men jag ska sätta hänglås på min plånbok för jag får inte spendera ett enda öre! Idag kom räkning på bilen också, försäkringen... Pjuu, de är hårt att bli vuxen :-)
Sen blir de ridning med Jonna. Borde egentligen inte rida nu när jag är sjuk.. Men vem ska annars göra de? Hästarna är som barn, bara för att jag inte är fit for fight så kan man inte säga upp sig från sysslan. Men jag får rida lite lugnt.. Skulle jag låta Kedves stå ett par dagar så får jag nog ångra de bittert när jag bli friskare :-)


ha en super torsdag!

En ohändig tjej

Nu har jag börjat bli rejält förkyld också.. mitt imunförsvar måste vara bland de sämsta! Har så ont i halsen och öronen, känns som jag har hostat sönder mina lungor inatt.. Men men, jag har varken lust eller råd att vara sjuk så de är bara att bita ihop. Var och handla halstabletter imorse så de är bara att knapra! :-)

Igår åkte jag till stallet direkt efter jobbet. Jag och Kim tog oss en sväng ut på Kedves & Santos. Åkern var helt okej så vi trava och gallopera lite där. Sen var de bara att kasta om för att hinna rida Mulle också innan de blev mörkt. Han var såååå fin min prins! Det är så otroligt roligt att få rida honom ibland. Jonna rider ju honom ca fem dagar i veckan nu så de blir inte så mkt ridningen för mig på honom. Men de uppskattar jag verkligen för då har jag mer tid att koncentrera på Kedves! Men de är så mysigt att få ha honom själv ibland :-) Vi gallopera ganska mycket, tränade förvänd gallopp osv. Helt fantastiskt att sitta på en häst som förstår vad man vill och är så skolad. Kedves är också duktig, men har väl inte riktigt kommit så långt i dressyren ;-) Sen var de mockning och fixa åt tre hästar eftersom jag hade hand om Louis också. Tack och lov så var mamma snäll och kom ut och hjälpte mig. Jag har blivit så bortskämd ett tag nu när jag bara har haft hand om Kedves varje dag, men de var bara roligt att ha lite mer att göra :-) Väl hemma så åt jag en sallad och decka i soffan framför I form med Anna Anka.. Hon är väldigt speciell den där Anka, ingen människa av min smak. Alldeles för ytlig.. Men ganska underhållande :-)

Hoppas att förkylningen börjar ge med sig idag, har träning ikv så jag vill verkligen piggna till under dagen!

Igår fick jag även hjälp av killarna på jobbet att byta däck på bilen också. Fick stå bredvid för att lära mig om jag skulle få punka nån gång. Så nu kan jag även de ;-) Grabbarna här är helt fantastiska här, dom är så hjälpsamma! de uppskattas mycket av en ohändig tjej som jag ;-)

ha en skön onsdag!

ont i magen, igen..

Idag är jag totalt död, helgens äventyr har satt sina spår kan man säga! men de var de endå värt, hade jätte roligt både fredag och lördag.

I lördags kom Sofia & matilda ut till stallet och vi red ut en sväng. Sofia fick låna Louis och Matilda red Mulle. Alla skötte sig förutom Mulle som var lite stökig mot slutet.. Matilda var lite vit i ansiktet när hon tillslut fick stopp på Mulle på ridstigen. Gick lite väl fort där ett tag, men vi kom alla hem oskadda! Han en som han e min lille Mulle :-)
Igår var jag bara ute i stallet och pyssla. hade satt på mig regnkläder för att rida trotts vädret, men när jag tog in Kedves så var hon så frusen! Stod med helt uppspänd rygg och skaka.. stackarn.. Så hon fick på mig sig ett mysigt ull-täcke och värma upp sig inne. Sen öste de ner och alla hästarna fick komma in. så de blev ingen ridning alls, bara pyssel.

Idag blir de stallet direkt efter jobbet och sen hem och vila! Funderar på att ringa läkaren också. Har börjat fått såna där konstiga magkramper igen som jag hade i våras.. vet inte vad de beror på, de är som att nån helt plötsligt skär med en kniv i magen, de ilar och gör så jäkla ont så ja knappt kan stå rakt. Riktigt skumt de där, men jag hatar att gå till läkaren. Känns endå som att dom inte kan göra nått, man får lite piller och sen är de bra. Aja, vi får se hur de går.

Ha en bra måndag!

Happy!

Jag känner mig så himla glad idag! Tänk att de kan slå om så, från ena dagen till den andra... Skumt de där. men jag hatar egentligen att älta saker. Ett beslut är ett beslut och de är bara att pina sig igenom de. Jag tror de här var bäst för både mig & H. Jag behöver vara "fri" ett tag nu, leva livet och framförallt må bra! Ibland måste man placera sig själv i första rummet, och de behövde vi båda..
Nog om de!
IT-gubben sitter här även idag. Just nu sitter han på skype och pratar med sin kollega som verkar lika nördig.. de där med data-killar har aldrig varit nått jag beundrat. Visst är de väl skönt med en kille som är bra på data, men så ofta har man ju inte problem så man behöver en på heltid ;-) Den här gubben sitter dessutom och sjunger och trallar åt min musik hela tiden! Fett irreterande, försöker blänga lite kaxigt när han gör de.. men han verkar inte fatta piken! Hur som helst, hur coolt är de med en kille som har fyrkantiga ögon och är en data-hacker gemfört med en cool kille på hoj typ.. nej ursch, data, inget för mig!

nu ska jag jobba på lite till, sen ska jag ut på lite äreden. Upp till tullen och fixa med lite tull-papper och sen ska jag åka och ge hästarna mat för att sedan återvända till jobbet igen :-)


Hej så länge!


De snöar!

Och så kom snön.. När jag gick upp vid gem imorse så öste de ner snö. Som tur var så hade mamma satt på vinterdäck på sin bil så jag kunde ta den till jobbet. Man är ju något av en amatör på vinterväglaget eftersom jag inte haft körkort på vintern tidigare :-) men jag tog mig safe till jobbet!

Igår så var vi ute och red en sväng, riktigt kallt! Men Jonna hade ett önskemål om att trav-träna för hon ville ha mer "svung" i Mulle steg.. Så jag, Thererse, Kim och Jonna var ute en sväng. Jag körde mest gallopp för Kedves kan redan trava fort väldigt bra :-P Så vi tränande samlad gallopp istället.
Åkte direkt till syster efter stallet där jag fick middag och mys med Vinnie :-) Älskar den ungen så mkt! man blir alltid lika glad efter att fått myst med honom! Jag, Helena och Andreas la oss sen och kolla på filmer från när dom var i thailand i våras. Man fick något ångest när de är så kallt här hemma :-/ Vill också åka utomlands och bara sola, bada och njuta! Men dom ska förmodligen dit i vår igen så då tar jag mig nog också en tripp dit och hälsar på :-) vill verkligen se Thailand!

Såhär ser de ut utanför mitt fönster, burr!


Världens goaste unge i badet, vi friserade han med en schysst tupp-kamm ;-)






Ha en super fredag allihopa!

Torsdag, imorgon fredag.

Hatar den här dagen.. Känner mig väldigt anti idag och det gjorde de inte bättre heller att jag försov mig imorse. Hade stängt av klockan i sömnen och vakna med ett ryck tio över sex, börjar sex...
Idag har vi även besök av någon it-gubbe som sitter alldeles intill mig, känner mig verkligen på humör att sitta och prata datasystem idag som en nörd :-P
Ursch så negativ jag är idag, men de måste man få vara ibland! Livet är inte alltid helt roligt och just nu känns de som de mesta går emot mig! Men efter regn kommer sol som man brukar säga.. Sen brukar jag alltid tänka när jag har mycket som tynger mig att om jag klarar mig ur de här så kommer jag bli ännu starkare till nästa gång..

Träningen gick väl hyfsat igår. Tränade för en ny tränare och de är alltid lite nervöst.. Men Kedves skötte sig exemplariskt, dock något pigg. Vi gjorde många övningar som var jätte nyttiga för mig och Kedves! Allting handla hela tiden om att man skulle ha kontroll inför nästa hinder, hinna få upp kontrollen direkt efter. vi tränade på både korta och väldigt långa avstånd. Jätte nyttigt! Kedves har ganska svårt för båda eftersom hon gärna vill skjuta iväg. Så när de blir korta avstånd så måste man verkligen ta tag i henne direkt efter för att hinna få kontroll innan nästa hinder. Detta tränade vi på en S-båge, inte helt enkelt.. Men till en början gjorde jag halt efter varje hinder och la en liten volt för att få henne att lyssna och vänta. Efter att jag gjort de så lyssnade hon jätte bra på halvhalterna och jag kunde köra alla tre hinder på rad.
Sedan hoppade vi en bana på åtta hinder, gick hyffsat. Jag red väldigt kasst igår så jag lägger ingen skuld på Kedves. Hon är så himla hjälpsam och go den hästen. Trotts min kassa ridningen så bär hon mig runt.. Men men, jag ska försöka börja hitta gnistan snart igen.. Som sagt har de varit lite "tuffa-tider" på sistonde som även gått ut över mina hästar. Jag ska verkligen försöka hitta gnistan igen för jag vill inte vara utan mina fyrbenta kompisar :-) men nu väntar snart vintervila och då får jag tid att fundera och även vila upp mig själv från ridningen!

finaste Kedves påväg till träning :-)


X


seg & trött!

Gårdagens ridtur var inget att hurra för. Gav mig ut i skogen i spöregn! Så jag och Kedves såg ut som två slickade katter när vi kom hem.

På kvällen åkte jag hem till Jonna. Vi åt god middag och drack vin, lite för mycket vin.. Imorse när klockan ringde så trodde jag att jag var döende. Huvudet höll på att sprängas i bitar! Men ach så bra ipren är, drog i mig två st och ett glas vatten, la mig och snoza i en kvart, sen var jag kapabel att gå upp!
Men de var en jätte trevlig kväll! Kvällen stod mest i fokus för blinddaten jag fixat åt Jonna. Känner mig rikrigt stolt över mitt val, verkar bra för båda ;-)

Ikväll ska jag åka på träning. Hoppas att vädret håller i sig, annars blir de svårt att ge sig iväg med släp som har sommmardäck .-/ hoppas, hoppas! Måste komma iväg och träna innan tävlingen i helgen!

Hare bra allihop :-)

Clinick

Igår var vi iväg till Strömsholm och tittade på fantasktiska Rolg Göran Bengtsson. Herregud så duktig han är! han sitter upp på helt främmande hästar och märker på engång vad deras behov är och får till de klockrent både på backen och över hindrena. När man sitter och tittar så tycker man att det ser så himla enkelt ut, men vet endå hur svårt de är.. Jag gillar verkligen hans sätt att jobba med hästarna, han tar de lugnt, låter dom få ta den tid dom behöver. Men samtidigt såg man att han var verkligen konsekvent redan från att han kom upp i sadeln. Man blir så frustrerade på sig själv när man ser hur små saker kan göra en sån skillnad! Som jag, jag undrar hur många gånger jag har fått tillsägelse om att jag måste vara mycket mer konsekvent med mina hästar redan från början. Inte börja bli "hård" när halva ridpasset har gått utan man måste påengång visa vem som bestämmer. Två nyckelord som John brukar säga till mig "mjuk, men konsekvent". Man ska kunna be sin häst om sin uppmärksamhet 50 min/dag, de kan dom faktiskt ställa upp på!
Jag känner mig väldigt taggad för dagens ridning på Kedves! Det är alltid så roligt när man kan finna inspiration från andra. Och vem finner inte inspiration från R-G Bengtsson, svenska ridsportens kung :-)



Dessvärre är vädret sjukt trist.. och jag kommer aldrig hinna ifrån jobbet så jag kan rida i ridhuset.. men men, de är bara att bita ihop! Jag ska tänka på gårdagens clinick så kommer nog ridningen gå mer smort :-)

ha en bra tisdag!

X

Balbreaker

Det blev en grymt rolig kväll igår. Vi var indelade i fyra lag och tävlade i bowling, blispel och bilbana. Riktigt roligt faktiskt och mitt lag vann, trotts att dom hade en brud i laget ;-)
Efter tävligen var de tre rätters middag, riktigt bra mat! Sen var de lite fri tid efter middan då man kunde mingla och ta en drink. Efter de gick bussen hemmåt och vi hamna på blå och sen slutade vi på KC. Kvällen blev över förväntan och det var riktigt kul. Jag jobbar med helt fantasktiska människor :-)

Idag har jag varit något trött eftersom jag endast fick fyra timmars sömn.. Men jag pallade mig iaf ut till stallet och gick ut och gick med Kedves och tömkörde henne efter. De gick jätte bra, hon är så duktig min tjej :-)

Sitter just nu i väntan på om Tessan ska höra av sig. Jag har iof redan krypit ner i sängen och har rätt svårt att ta mig upp härifrån ;-) men vi får se, ensam mamma söker går ju på tv och de måste jag iaf se!


Ha en skön söndags kväll!

Firmafest!

Nu sitter vi i bussen på väg in till balbreaker. Känns som att de kommer bli en kul kväll! De är tjugo grabbar o två tjejer, kan bli spännande! ;-)
startade morgonen idag med en frukost hos syster o myste med Vincent :-) alltid lika skönt att umgås och prata med syster! 


ha en fantastisk lördag!

Snö :-/

Nu har jag intagit soffläget och kollar idol. Det är så himla skönt ibland att bara vara hemma och ta de lugnt. Ligger och kollar idol. Första säsongen som jag faktiskt sett från början, idol har väl aldrig varit nått favorit program men om man börjar titta så kan man ju inte låta bli att fortsätta :-) En av mina absolut favoit låtar är Kelly Clarksson låt Breakaway så ikv håller jag tummarna för Alice eftersom hon sjöng den låten ;-) Annars tycker jag nog att Linda är bland dom bättre, hon är tuff :-)

Efter jobbet idag mötte jag upp mamma i stallet. Vi stack ut på en tur med Mulle & Kedves i skogen. Och tro de eller ej, men de börja SNÖA! Helt, helt sjukt. Först börja de hagla men sen kom de snö, hästarnas manar var helt fulla med snö :-S som tur var så smälte de lika fort som de kom. Men ursch att de snart är vinter igen.. De är ju jätte mysigt med snö och jul och allt, men de får gärna dröja ett tag till snön!

Nu ska jag fortsätta följa idol och umgås med mamsi :-) Imorgon väntar firmafest, så ska sova tidigt så jag pigg imorgon!

Trevlig fredag kväll!

fredag!

Åh mina vänner de är ÄNTLIGEN fredag, känns helt grymt skönt! Denna vecka har bestått av alldeles för mycket jobb och för lite sömn så de ska bli extremt skönt med ledighet!

Igår kväll var jag som sagt på kundmiddag på båthuset. Satt mest som ett ljus hela kvällen. Fjorton vuxna människor som jag aldrig tidigare träffat och som jag inte alls hade speciellt mkt gemensamt med. Men jag roade mig med att titta på hur enormt pinsamma vissa vuxna kan vara! Efter lite alkhol är dom kapabla till typ vad som helst och är de gratis så blir folk som helt vilda och beställer helst in så dom kan sitta med fyra glas samtidigt. En kaffe, en 6:a whiskey, en irischcoffè, ett glas vitt vin och en öl, de var vad en av dom hade framför sig. Och ett stort ämne var "FEJJAN" (facebook). My goood! Jag har iaf sett och lärt mig hur jag INTE ska vara när jag är 50!

Hann med en ridtur på Kedves igår innan middagen också. Jonna, Therese och Kim var med. De blev en minst sagt intressant ridtur! Det var storm och hästarna var helt tossiga! Men efter en och en halv timmes ridtur kom vi alla hem i säkert förvar!

ha en skön fredag!

Torsdag

Det blev ingen ridning igår. Blev kvar på jobbet till sent.. Men sånna gånger är de så skönt att ha en mamma som kan hjälpa en!

Såhär såg mitt skrivbord ut igår, pju de var ett par timmars jobb!
.


Nu ska jag åka till stallet iaf. Ska rida ut med Kim, Jonna och Therese. Alltid roligt med sällskap :-) Sen ska jag hem och göra mig iordning inför kvällen. Ska på kundmiddag, lite läskigt. Men de är väl bara att smajla och låtsas som att man vet vad man pratar om. Om inte annat så funkar de alltid att bara stå och nicka och få folk att tro att man förstår vad dom menar, wich me luck! ;-)

Förresten, jag vill bara nämna att John & Karro är dom finaste människorna! Fick ett sms av John igår kväll som gjorde mig så glad och gav mig nytt hopp :-) Jag är så lyckligt lottad som får lära mig av dom! För tyvärr så finns de så mycket trista människor inom hästbranschen som bara är glada åt andras olycka och de tycker jag är extremt trist och framförallt gynnar de inte sporten de minsta. Man ska kunna pucsha varann och vara glad åt andras lycka. De tror jag att man kommer längre på själv :-)


hejsvejs!


Svettningar i händerna och skakande ben!

Körde Ludvig till körskolan nyss och när jag släppt av honom så hamnar jag såklart bakom bilen som min gamla körlärare åker i med sin elev. Åkte bakom dom nästan hela vägen tillbaka till jobbet. Fick svettningar i händerna och mina ben skaka! Jag fick VERKLIGEN backflash från när jag själv satt i den där bilen. När man sitter och är så nervös för att göra fel och har nån bredvid som hela tiden pikar ens körning! Man är tvungen att köra i 20km/h mot övergångsställerna för man måste ha koll på att det inte kommer någon och man måste förstå RISKMEDVETENHET. Stackarn stod väl i fem minuter innan han våga köra ut i stora rondellen i märsta. Det var helt hemskt vilken jobbig känsla jag fick, vilka dåliga minnen! Ursch, de var verkligen befriande att sedan köra om dom i full fart och bara vinka glatt och tänka "-Stackars dig som får sitta bakom den där ratten, nu är du rädd att göra massa fel va?!" hah ;-)

Så Amanda, de är de här du har framför dig ;-)

Nu är de snart slut på arbete, några få timmar kvar. Sen blir de stallet och hem ha de skönt :-)

Ha´re!


träning i måndags

Hann aldrig skriva i måndags för vi kom hem så sent från träningen och jag åkte direkt till Henrik som hade lagat en utsökt spagetti och köttfärsås :-)
Träningen gick iaf super! Kände mig väldigt nervös först eftersom jag inte tränat på ca en månad. Men de gick så bra! Tänk att de ofta är så..? När man tror de ska gå som sämst så flyter de. tror man kan behöva lite break ibland :-) Har ju iof tr'nat väldigt mycket markarbete på sistonde och de är stor grund till hoppningen.
John och Karro red två hästar som dom tyckte var väldigt lika Kedves till sättet. Så vi tränade bara de som dom tre hästarna hade svårt för. Vi gjorde en övning som handla om att få dom lugna och vänta på hindrena och få snabb kontroll efter hindret. Alla tre gick som ljus i slutet och Kedves var fantasktiskt!

Igår promenerade jag ut till stallet efter jobbet, red 40 min på volten och skrittade sen ut. Tränade återigen bommar med Kedves. Hon börjar bli riktigt bra på de! Förut bara sprang hon på allting när de var bommar. Men nu börjar hon bli så mycket mera uppmärksam! Mitt jobb börjar få resultat, finally! :-) fick även beröm av John i måndags att han tyckte hon blivit jätte duktig på bommar. Alltid roligt att höra att ens slit har gett resultat! :-)

Nu sitter jag på jobbet igen. Har tagit med mig lite ljus och sånt så nu har jag verkligen boat in mitt kontor :-) de blev riktigt mysigt!

Hoppas ni får en bra onsdag, känns som att min dag kommer bli bra. Känner mig glad och utvilad :-)

Bye!


Måndag

Helgen har varit jätte bra. Var ju i Uppsala i lördags och de blev en väldigt händelserik kväll. Jag fick bla en flaska i huvudet. Det var nått pucko som kasta den från övervåningen och jag med min tur såg till att den hamna i min skalle. De var inte alls skönt, men jag klara mig bra. Kvällen slutade iaf hemma hos min bror där jag spenderade den största delen av dagen igår.

Idag är de måndag igen. Känner mig väldigt deppig. Står inför ett stort val och jag vet verkligen inte hur jag vill göra.. De finns både positiva och negativa faktorer för båda alternativen.. vi får se helt enkelt.

Ska äntligen upp till John och Karro idag. Ska bli kul att träna och träffa dom, de var alldeles för längesen sist!

ha`re!


Uppsala

Hellu!
 Befinner mig i Uppsala med Tessan hos hennes jobbarkompis. Vi tar ett glas vin och har de super bra! Efter ett par glas vin rullar vi in mot staden! Ha en super lördag & glömm inte att kvällen blir vad du gör den till ;-)


pantar som uteliggare

Jag och Ludvig fick en extremt rolig uppgift att göra idag på lunchen, panta burkar! Det var tre STORA soppsäckar och fyra vanliga kassar med burkar, glasflaskor och vanliga flaskor i en enda röra. Men de slank minsann förbi en gubbe som såg ut som en uteliggar och han var väldigt avis på alla våra pantburkar! ;-)

Jag hann även förbi affären på lunchen och köpte lite smått och gott om jag nu ska sitta själv och glo ikväll. Ansiktsmask, hårinpackning, nagelack och lite annat kul :-)
Syster ringde dock och bjöd över mig om jag hade tråkigt för dom skulle ha fullt hus med gäster. Får se om jag orkar pallra mig dig. En promenad till munkholmen skulle inte skada :-)




Kolla vilka fina diskborstar dom har gjort för rosabandet. Var sugen på att köpa med mig en till jobbet men tror inte grabbarna i terminalen skulle uppskatta den borsten ;-) Man kan även köpa Ahlgrens-bilar i tutt-format!





Dagens horoskop:

Skytten 23/11-21/12
Nöjesrik fredag som startar i lugnt tempo men får upp farten när mörkret faller. Riktigt rolig kväll!

Det ser trotts allt ljust ut för fredags kvällen om man ska följa horoskopet. Jag hoppas iaf på de :-)




Joe Labero

Hela familjen var som sagt inne på hamburgerbusch i Sthlm och titta på Joe Labero igår. Det blev en väldigt lyckad kväll! Både maten och showen var fantastisk. Jag fick vara chaufför så för mig var de vatten hela kvällen, men de var lika roligt iaf :-) Alltid lika kul att sitta bakom ratten med pappa bredvid som är dunder nervös att jag ska fara på nån trottoar och förstöra fäljarna ;-) Men både bil och besättning kom hem oskadda trotts att de var VÄLDIGT trångt i p-garaget!

Fredag igen, så skönt. Känner mig fortfarande lite hängig efter magsjukan så de blir nog en lugn helg. Inga planer alls faktiskt. Ska rida båda hästarna idag iaf eftersom Jonna jobbar hela helgen. Men de ska bli riktigt roligt att rida Mulle, de var ett tag sen sist :-)
De blir kanske att laga nån god middag och lägga mig och kolla Idol eller nått ikv. Mamma bort också så jag blir helt solo hemma, skönt :-)

Här är mammas etremt bra bild på mig & Labero, hon fick iaf med skrevet på han!




ha en trevlig helg!


torsdag morgon

God morgon!

Eller morgon och morgon, de känns redan som lunch för mig. Har jobbet sen klockan sex :-)
Snobben stackarn väckte mig redan halv fem imorse och var helt olycklig. Så de var bara att famla ut i mörkret med pyjamas. Stackarn hade ont i magen!
Annars har morgonen ramlat på bra. Lagom med jobb och glada arbetskamrater :-) För mig är morgonen så viktig! Avskyr när man måste stressa och de är arga miner osv, de kan förstöra hela min dag.

Efter jobbet blir de ut till stallet och rida en sväng. För ikv ska vi in till stan och se Joe Labero, roligt!


Ha en fantastisk torsdag!


meningslöst våld

Ligger och tittar på efterlyst... Det gör mig så arg och upprörd över vilka idioter de finns! Allt detta meningslösa våld. Hemskt att man inte ska kunna gå ut själv utan att vara rädd.
 Vill verkligen ägna en tanke åt Elin och framförallt hennes familj! En helt oskyldig tjej som bara var på väg hem från en rolig kväll på krogen, men kom aldrig hem. Fruktansvärt! Efter de här kommer jag verkligen inte våga varken åka eller gå hem själv på kvällarna.

Idag var jag som sagt tillbaka på jobbet iallafall. Var bara borta en dag och de var redan fullt med papper på mitt bord att ta tag i :-/
Kiropraktorn har även varit hos Kedves idag. De var som jag trodde och hade lite spänningar här och var. Hon fick laserbehandling och massage. Hon tyckte de var såååå skönt och Micke blev hennes nya favorit :-) Så nu blir de till att stretcha ordentligt ett tag framöver!
Själv så la jag mig på spikmattan när jag kom hem. Kan verkligen rekomendera de! Hur skönt som helst, man blir helt sömning och man känner verkligen att den gör värkan. Grymt bra efter en stressig dag och bara lägga sig och coola ner på spikmattan :-)

Nu ska jag sussa så jag orkar med dagen imorgon. De är nämligen fullspäckat schema imorgon!



 Natti, natt!

På bättrings väg!

Jag måste ha blivit matförgiftad. Är mycket bättre nu! Har lite svårt att äta fortfarande, men kräks inte iaf :-)
Har haft en lugn och skön dag, har nästan bara legat och vilat. Var iväg till massören en sväng och gud så skönt de var! Ska genast bli bättre på att gå dit så jag kanske slipper denna dagliga huvudvärk.

Nu på kvällen har jag bara slappat, blev inga hästar på schemat idag. Men som tur är så har jag snälla mamma och Jonna som tar hand om mina skruttar när inte jag kan :-) Jonna red Mulle och mamma åkte ut och pyssla med Kevvan.
Själv låg jag hemma och kolla tv. Hackade upp gurka och morötter med dip och drack ett stort glas med c-vitamin så nu borde jag vara pigg som bara den imorgon :-) jag är ju inte så bra på de här med att vara sjuk, vill genast bli frisk och har svårt att ligga still. Så ja var faktiskt uppe en sväng och städa rummet och dammsög :-) de blev genast mycket skönare att ligga i rummet!

Nu blir måste jag sova så jag blir frisk för jag tänkte gå till jobbet imorgon. Blir alldeles för stressad av att bara vara hemma och inte jobba. Så de är värt ett försök iaf! :-)

Sov gott,

imorgon är de en ny dag med nya möjligheter!


sjuk.

Ursch jag har blivit sjuk. Var hos Jonna igår kväll och åt en jätte god middag, salami & brieost paj. Promenerade hem vid halv tolv och stupa i säng. Vakna vid tre att min mage hade vänt sig ut och in och jag fick springa till toan och sen jag har spenderat halva natten där... Avskyr magsjuka! Men förstår inte vad den kommer ifrån? Bara över en natt sådär? Kanske har blivit matförgiftad?
Hur som helst så har jag iallafall fått i mig lite gröt nu. Ska ju på massage klockan två också, har inte avbokat tiden än för jag behöver verkligen gå dit! Har haft ont i nacken alldeles för länge nu och vaknar ofta med huvudvärk. Får fräscha till mig och försöka gå dit!

Var och hälsade på mina älskade barn på dagis igår också, gud vad jag har saknat dom! Dom är så himla gulliga allihopa och jag fick stora kramar när jag kom :-) Kanske därför jag blivit sjuk idag...?? Fått nå virus från nått barn.. Hur som helst var de nästan värt de för gud så mysigt de var att träffa dom :-)


Ha en bra tisdag! 

man känner att man lever!

Måndag igen och klockan ringde fem imorse :-/ De har varit fullt upp sen jag kom till jobbet klockan sex imorse, kände att jag inte vaknat på den bästa sidan heller.. massa krångel och massa jobb! Nu har de äntligen lugnat ner sig och jag har kunnat sätta mig ner med kopp te och börjat ta tag i alla papprena. Humöret börjar att bli bättre :-)

Gårdagen blev yttligare en stalldag. Åkte först på loppis med Mia, Sari & Togge ute i Rickeby. Hittade faktiskt lite fynd! En luva, förbygel, skor & pannband, allt för 190 kr :-) Jonna köpte två jätte fina schabrak till Mulle också!
Efter loppisen åkte jag tillbaka till stallet för att rida. Kedves hade dock jätte svullna körtlar så jag tog de lite lugnt med henne och gick bara ut i skogen och klättra. Riktigt konstigt de där med hennes körtlar, inte första gången dom svullnar :-/ Ser ut som att hon fått påssjukan typ.. blir de inte bättre så får jag ringa vet..
Jonna hoppade lite på Mulle också, dom passar så bra ihop! Båda tycker de är så roligt och de glädjer mig :-)

Efter stallet åkte jag till syster och färgade håret. Hon la i lite blonda slingor, blev riktigt bra faktiskt :-) måste unna mig nån månad att gå till frissören. Mitt hår är som svinto! Men men, de får vänta till nån annan månad. Den här månaden har varit dyr på både häst och bil fronten..


Loppis, Stora Rickeby.



Mina fynd :-)


Hoppas du får en bra & härlig måndag!


Söndags skönt.

Kom precis hem från en långpromenad runt Sigtuna. Så skönt! Sitter och äter havregryns gröt och tar en kopp kaffe nu innan jag ska ut till stallet.

Helgen har i övrigt varit jättte skön! I fredags åt jag och John middag med pappa på båthuset. Jag åt super god torsk. Hade sån huvudvärk dock så de blev tidigt hemgång och somna halv tio.
Igår var jag i stallet nästan hela dan. Klippte Kedves, hon tyckte de var så skönt! De var andra gången i hennes liv som hon blev klippt och hon stod så snällt och sov. Så ja fick klippa henne i ansiktet också :-) Sen tog jag och Jonna en ridtur i skogen med båda hästarna.
De blev en väldigt lugn lördagkväll, jag åkte och handla och åkte till Henrik där vi laga en jätte god wok. Till efterrätt blev de päronhalvor med mörk choklad :-)







Våran smarriga efterrätt som ser ut som något annat ;-)



Ha en super skön söndag!


Hyllning!

Idag skulle jag vilja hylla min kära syster, Helena!
Jag vill hylla henne för att hon är verkligen världens bästa syster! Hon ställer alltid upp till 110% och finns där både i vått och torrt. Hon är otroligt klok och väldigt vacker. Att ha henne som syster gör mig väldigt stolt! Det finns ingen bättre att vända sig till när man känner sig ledsen, arg, frustrerad,förvirrad.. Hon kommer alltid med kloka ord och får en på benen igen! Sen är hon självklart en himla rolig prick med sina små genomtänkta skämt som ingen annan kanske förstår, men som hon själv kan skratta hejdlöst åt ;-)
T.ex: Helena - Här har du nyckeln Viktoria, lås när du går och släng nyckeln i brevlådan, hajjar du? HAHAHA (nyckelringen bestod av en haj) ;-) Ett av hennes många roliga vittsar!

Som sagt, jag vill bara säga att jag älskar dig jätte mycket och för mig är du världens bästa syster och jag är så tacksam för att jag har dig!



Promenad

Igår tog jag bara de lugnt, promenerade ut till Helena & Vincent efter jobbet. Henrik kom också dit efter jobbet och vi åt en utsökt middag med falukorv och spagetti :-) Efter de tog jag och Henrik med oss Snobben och gick på lång promenad, sluta med en runda på 6.4 km, skönt!

Idag blir de  lugnt, inga planer för helgen. Ganska skönt att inte ha nått planerat. Börjar känna mig riktigt förkyld så de blir nog en film och bara ha de skönt ikv!







Idag är Snobben med på jobbet, han är lagom road.


Hej´svejs!


RSS 2.0