Frost & is, wtf?!

De är redan torsdag? Den här veckan har gått så fort. Kändes som det var måndag igår :-/ Men de är alltid skönt när tiden flyter på.

Imorse när jag skulle till jobbet var de frost och is på bilen! Klockan var halv sex och jag fick sitta i bilen och hoppas på att de skulle tina upp fort när ja slagit på värmen eftersom jag inte hade något att skrapa rutorna med. Så efter ungefär tio minuter kunde jag köra iväg med lite syn ut. Så nu blir de till att skaffa sig en skrapa, trodde inte man behövde de i september?! ursch sverige!

Sitter här och funderar på om jag ska bege mig iväg på lunchen och handla ett par höstskor. Såg ett par igår men kunde inte bestämma mig om dom var snygga, dom var ful-snygga på nått sätt.. Kosta dock 1200:-, så vill vara säker på att jag verkligen gilla dom. Hm jag får suga på de ett tag till!

bettet jag prata om igår:


God morgon, fick en ny tröja av Henrik igår. En fin topp man kan ha till legging :-)


Ha en fantastisk dag!


Iphone är bra om man kan blogga från den?

Har jag lyckats blogga från mobilen?! Grymt bra isf! Har precis kommit till henrik o har redan krypit ner i sängen o kollar idol. Red ut med Kim idag, de gick faktiskt riktigt bra. Både Santos o Kedves skötte sig super! Red lite på banan efter. Tränade mycket galopp o små volter, de nya bettet är så himla bra. Inget stök o inget bråk, skönt! Nu blir de kudden, natti natt!

Alltiallodag

Hade en riktigt skön dag igår. Åkte direkt till stallet efter jobbet och Jonna ville hoppa så vi byggde en liten bana. Jag hade ingen lust att hoppa så jag fick agera instruktör, herregud vad rädd jag var! Förstår att Hempa kallar sina ryttare för självmordspiloter ibland.. De kan verkligen se så ut när man ser de från backen! Inget illa menat mot Jonna, jag kan nog se precis likadan ut när jag far fram. Sist jag var i Håbo och tävla skrek folk och höll för ögonen när Kedves sattsa över varje hinder som att de vore en 1.40 bana! Men de börjar ta sig för Jonna och Mulle och imorgon är de hoppträning igen för dom, kul!

När banan endå stod framme så tänkte jag att jag skulle hoppa lite själv. Förra veckan jag hoppa Kedves så var hon som en kattapullt! så igår tänkte jag att vi skulle bara ta de lite lugnt, men hon var så himla duktig. Mycket lugnare än förra veckan! Så de sluta med att vi hoppa bana på 1.20 :-) Så himla skönt att hoppa själv ibland. Man tar sakerna i sin egna takt och jag blir konstigt nog modigare då.. Kedves kan, ingen tvekan om saken. Men personen ovanpå måste också vara redo. Igår kändes vi som ett, helt fantastisk känsla när de känns så bra.

På vägen hem stanna jag på macken och hyrde en film. "Lagade" keldas-tomatsoppa (kan verkligen rekomendera den, snabbt, enkelt & väldigt god!) och somna klockan tio när filmen var slut.

Idag ska jag ut och rida med den nya hästen i stallet. Ska bli väldigt intressant att se hur de går. Hoppas Keddan sköter sig och visar sina bästa sidor. Meningen är att hon ska vara ett lugnt sällskap eftersom Santos aldrig tidigare har varit ute och ridit hos oss sen han kom förra veckan :-)

Var iväg på lunchen också och handlade sånt jag behövt handla ett bra tag nu, men pengarna har råkat rinna iväg på annat... Men den här månaden tog jag mig i kragen och la pengar på saker jag är i behov av. Det blev:
- underkläder
- nya krämer
- träningskläder

Har också ställt mig i bostadskö idag, både i Sthlm och Sigtuna. Börjar bli extremt sugen på att skaffa mig ett eget place, kan tänka mig ett andra hans kontrakt bara för att "prova" på ett tag. Vi får helt enkelt se vad som erbjuds :-)

Bye!


Tjejer och skor

Tack snälla min underbara Amanda för hjälpen med bloggen! Nu blev de genast mycket roligare att skriva :-) Visst var de ett fint inlägg också? Jag själv växte tio centimeter idag när jag läste de. Ibland kan man behöva en knuff i ryggen av sina nära och kära. Man puschar varann allt för sällan. Tänk vad mycket några små ord kan betyda! Så, säg nu något fint till nån du tycker om idag :-)

Satt & lyssnade på Rixfm imorse på jobbet. Dom prata om en sak som jag har funderat på många gånger, just detta med tjejer och skor! Senast i helgen när vi gick ut kom temat upp. Jag själv stapla runt där i mina lågskor medans dom flesta tjejerna har snygga och skyhöga klackar. Tror ni att killarna tittar på vad tjejerna har för skor? Jag själv bara älskar att ha låg skor! Förra vintern lyckades jag till och med gå ut med uggs :-P
Jag tror att det är mest tjejer själva som kollar vad man har för skor. Och visst känner man sig snyggare om man har ett par riktigt snygga högklackade. Dessutom för mig som är 1.50 KORT så är klackskor en väldigt bra uppfinning.
Trotts detta kan jag nog inte hålla mig från mina lågskor, de är så extremt mycket bekvämare! Dessutom står man stadigare på jorden efter ett par glas vin!

Hej´svejs!


GÄSTBLOGG

GÄSTBLOGG

Detta mitt första gästinlägg i någons blogg, någonsin. Jag är jätte glad att Viktoria skaffat sig en blogg, för då kanske jag inte framstår som lika nördig som också har en. Jag måste erkänna att jag inte riktigt vet vad man skall skriva.. Så jag skriver om ägaren till bloggen, Viktoria Elfström. Viktoria blev min bästa vän nästan första gången som vi träffades. Det var i Göteborg och jag tror att jag skulle börja 8an. Vi sov i samma rum och jag insåg redan då att hon var fullkomligt galen. På ett sätt är hon en helt annan människa idag än hon var då, men samtidigt är hon exakt likadan. På frågan vem Viktoria är skulle jag svara på följande sätt.. Viktoria Elfström är ett maniskt hästfreak som är lika teknisk som min farmor, hon tackar aldrig nej till ett glas vin, hörs var hon än befinner sig och drar till sig trubbel likt en magnet. Samtidigt finns hon alltid där med en hjälpande hand eller tröstande axel. Hon är fullkomligt osjälvisk och sätter sig själv i första rummet allt för sällan. Det finns bara en Viktoria och denne är underbar på alla vis.
Nu blir detta inlägget det längsta som skrivits i denna bloggen hittils, så jag avrundar med att tipsa om min egen och den hittar ni HÄR!


SIGNERAT. AMANDA HJELM


levern har pajjat och däcken pyser!

måndagar är verkligen den största skit dagen! Känner mig fortfarande bakfull och grymt trött. Vaknade halv fem imorse med ont i halsen och värsta magkramperna :-S Levern kanske har pajjat efter helgen? :-O Tog mig iaf till jobbet och nu är dagen äntligen slut. Ska åka ut och rida Kedves en sväng, de blir något lugnt mest så hon får röra sig lite. För jag orkar inte röra mig mycket idag. Sen ska jag hem och Sex and the city marathon med mig själv, har jag tur så kanske jag får sällskap :-)

Helvetes jäkla däck på bilen verkar ha pajjat också. Jag har kört alldeles för mycket offroad med suckan. Han pyser ur luft ur vänstra framdäcket. För visst ska man väl inte behöva pumpa i luft varje vecka i sina däck?! De är kul att vara tjej och äga bil.. Tur att ens arbetskamrater är riktigt bilnissar iaf så dom tar mer än gärna hand om suckan när han behöver hjälp!

hej svejs!

seeeg

Efter denna helg är jag och min kropp helt slut! Men de har de varit värt :-)
I fredags åkte jag och Henrik till Uppsala och träffa Kim. Vi gick ut och käka och drack lite vin. Sen mötte vi upp Amanda och Gunsi. Deras lägenhet var så fin! Blev så sugen på att hitta något eget själv och inreda när man såg hur fint dom fått de! Det blev en snabbis på BJ och sen gick vi hem och somna inte förens fyra kanske :-/
Vi åkte tidigt igår morse och jag åkte och red Kedves. Körde lite bommövningar. Gick riktigt bra faktiskt! Hon brunstar just nu och kan vara väldigt grining i ridningen. Men de gick bra iaf :-)
Sen styrde kosan mot stan och utgång på Pure. Riktigt lyckad kväll blev de! Vi tjejer åkte till gärdet först och förkröka lite hos tvillingarna och Matilda.

Idag är jag inte helt pigg, jag och Henrik sov till klockan fyra. Men nu är jag hemma och har fått god kyckling gryta av mamma. Ska åka ut till stallet och släppa in hästarna. Tänkte ta med Snobben till stallet och ta en långpromenad. De är så skönt med frisk luft när man är seg och bakis.
Sen blir de ett bad och sängen!



Hej svejs!

Brudar som kör lastbil

hur coolt är de inte med tjejer som kör stora lastbilar med släp?! såg precis en tjej här på jobbet som gled in med ett en stor lastbil och släp som hon backa till hur lätt som helst. Självklart menar jag ju inte att vi tjejer BORDE vara sämre än killar på de, men 99.9 % körs ju av killar. Riktigt tufft tycker jag!

Finally fredag idag. Det blir en sväng till Uppsala efter jobbet. Ska hämta mina ridstövlar som har varit på lagning. Förhoppningsvis kanske man kan tajma och träffa bröderna också eftersom båda bor i Uppsala. Kanske en middag eller något annat mysigt. Ska bara sitta kvar på jobbet och vänta på att henrik slutar och kommer till märsta. Vi har ju solarium här på jobbet så man kanske skulle lägga sig där medans man väntar, lite sol på en blek, fet kropp skulle inte skada ;-)


pressar i Grekland



Trevlig helg!

Torsdag

Efter jobbet idag åkte jag förbi min kära farmor för att lämna en ny morgonrock och nattlinne som jag hittat åt henne. Det slog mig verkligen hur hemskt de är att jag inte tagit mig mer tid att träffa henne medans hon var frisk. Hon har alzeimers (vet inte hur de stavas) nu och har haft de sen ett par år tillbaka.. Satt där en timme och prata med henne, men de är som att prata med ett barn. Hon vet inte vem jag är och pratar helt omsammanhängande, så jäkla hemsk sjukdom! Innan hon blev sjuk var hon världens bästa farmor, man kunde prata med henne om allt och jag älskade att lyssna på hennes gamla historier. Hon är fortfarande världens bästa farmor, men de är inte "hon" man pratar med längre.. Känns så sorgligt att de bara är ett skal kvar av henne och i är de bara en ond sjukdom som lever...

Efter besöket hos farmor var de stallet som vanligt som gällde. Kom dit vid halv sju och fick skynda mig att rida ut för de mörknar ju så jäkla snabbt nu! Som tur var hade Josefin varit snäll och mockat på dan och Jonna skulle rida lektion på Mulle så ja hade bara en häst att rida. Så ja och Kedves gav oss iväg och klättra i skogen, jag vet inte vem av oss som var mest rädd för alla konstiga ljud och de blev helt bäcksvart! Men tack och lov kom vi hem hela och Kedves tog med mig hem på sin rygg. Var lite nervös ett tag att jag skulle bli kvarlämnad i skogen ;-)

Nu blir de dusch och sängen! Natti natt!


Less.

Idag är de en sån dag jag bara vill krypa ner under täcket igen. Vill inte prata med nån och bara vara själv. Men de går ju inte riktigt när man måste jobba... Man får dra på de där fejk-smailet och försöka vara trevlig.
Känns som jag håller på att bli sjuk också :-/ Hostar och hostar och fryser som bara den! Sitter med vinterjacka på mig inomhus :-/ jaja, bara att rycka upp sig! Alla har ju sina dagar...

Igår hände inte mycket iallafall. Var och red med Jonna efter jobbet. Vi hoppade lite hemma. Jonna ville träna på svängar med Mulle inför nästa hopplektion. De gick bra och hon lyckades att svänga min lilla Black Beuaty tillslut :-)

Nu vankas de lunch iallafall och de är snälla killar på de här bygget som åker och hämtar mat åt en när man är riktigt dålig på att laga matlåda som jag är..

Trevlig lunch, hejsvejs.





Nu är lunchen över och jag kommer ingenstans i mina jäkla pappershögar. Tar ett och börjar tänka, men sen lägger jag tillbaka de i högen igen. herreguuud alltså, man kan tro att ett ufo har landat i mitt huvud idag... de blir hem och vila efter jobbet. mamma ska ut på tjejmiddag så jag har hela huset för mig själv, skönt!

Tisdag

Kantarellsoppan blev riktigt god igår. La ner mycket tid och kärlek på den och de gav resultat ;-) Joje fick vara smakprov och hon tyckte de var jätte god :-) Sen drack vi te och prata skit till klockan var nio då tog vi en runda med Snobben. Imorgon åker Joje tillbaka och pluggar i Manscheter så de var härligt att få umgås med henne lite och krama henne hejdå, hoppas hon kommer hem snart igen :-)

Idag har de inte hänt så mycket. Var på jobbet vid sju, sen ringde Kim och jag skulle skjussa han från märsta station till tandläkarn. Vi hade lite syskon-tid och åt lunch tillsammans på thaibuffen i märsta :-) Jag försökte mig på att äta sushi, vill verkligen lära mig äta de! Men de smaka parfym och jätte konstigt :-/ jaja, de är bara att prova igen och kanske så lär jag mig snart! ;-)



Nu är de stallet som väntar, hoppas att regnet håller sig undan! Jonna ska låna Mulle så vi skulle rida ihop. Alltid kul med sällskap! Hoppas dock att jag kommer hemi tid, skulle behöva rensa garderoben och städa rummet. Känns som att jag aldrig hinner komma i fas i mitt nya rum. Men men, nån dag ska jag väl försöka hinna med de!


Ha´re!


Kantarellsoppa

Äntligen är måndan överstökad. Måndagar är alltid jobbigast, man är trött efter helgen och jag börjar alltid sex på måndagar vilket är rätt jobbigt :-/ men kände mig faktiskt utvilad imorse och vakna av mig själv tio i fem :-)
Efter jobbet åkte jag direkt till stallet och fodra. Sen blev de promenad och longering för Kedves. Hon har gjort sånna framsteg! För ett år sen kunde man varken gå ut och gå med henne eller longera henne utan att hon sprang över en, nu är hon lugnet själv :-) Fick väl lite små ryck i galloppen och sparka bak ut och lite så jag for som en vante efter men annars skötte hon sig exemplariskt!

Nu håller jag på att laga kantarellsoppa, hoppas på att den blir smarrig :-) Joje kommer över på fika snart också så de blir mysigt :-)



Ciao!


Plocka svamp!

Idag har jag och mamma varit ute på långtur med hästarna. Riktigt mysigt! Vi kollade efter svamp och vi hitta! Så efter vi ridit tog vi bilen mot skogen och sen promenera vi en timme och hitta massa kantareller, säkert två, tre liter! Mums! Så nu letar jag recept på kantarell soppa.

Helgen har i övrigt varit riktigt skön. Igår var de en bror&syster dag. Så jag skippa hästarna för att kunna få en hel dag med broder. Vi var i Uppsala och hämta ut hans nya fatboy till lyan. Sen åkte vi runt på lite alla möjliga ärenden och tog en lunch på Max :-) Kvällen sluta lugnt med middag som mamsi hade gjort och Helena & Vincent kom över. Jag och Henrik tog en kvällspromenad och efter de blev de film.

Kort & gott en skön helg :-) Nu blir de att lägga sig i sängen och läsa lite bok så jag orkar upp imorgon!

Här kommer lite bilder från helgen:
Tessan & Briheim bjöd på en utsökt middag i fredags :-)



John i hans nya fatboy i hans stökiga studentrum ;-)


Dagens middag




Natti natt!


Fredag!

Äntligen fredag igen!
Igår var de en lugn dag. Åkte direkt till stallet efter jobbet för att rida och fixa. vet inte vad de är man gör som tar sån tid, men kom dit halv tre och var hemma tio på kvällen. Jag och Jonna var ute och red en sväng i skogen med Louis och Kedves, de var härligt. Mer prat än ridning ;-) Sen hade Jonna hoppträning för Hempa på kvällen så hon fick låna Mulle, de gick super! Mulle tyckte det var så himla roligt att få hoppa, de är ju inte allt för ofta gammel gubben gör de :-)

Efter jobbet blir de en ridtur med mamma i skogen. Sen ska jag möta upp Marcus & Tessan så får vi se var kvällen slutar!


Så här såg de ut när jag åkte till jobbet igår morse halv sex på morgonen, ursch!



Mulle & jag ska gallopera på ängen i onsdags :-)



Mamma och Kedves gosar, Kevvi njuuuuter!


Tjing!

finally!

Nu skiner solen äntligen! Perfekt eftersom jag slutar nu strax och ska direkt till stallet och rida :-) blev precis klar med alla papper som jag har haft runt mig sen sju imorse, puh :-/ Var iväg med pappa en sväng förut i Väsby centrum för han leta jeans. good vad många fina höst-jackor jag såg! Men min garderob tillåter inte en enda jacka till! Borde ta tag och sortera ut så kanske de kan slinka in en jacka till vid löning :-)

Nu blir de iaf stallet, Emma kommer vid fem så då får iaf sällskap när jag ska rida andra hästen :-) Hoppas på att jag blir tidigt klar så jag kan hem och slappa sen! Börjar 06.00 imorgon och jag är redan död idag så skulle behöva sova mycket ikv :-)

Ha´re!

Skit regn!

Nu är verkligen hösten här, lite deppigt :-/ min lilla bil höll på att flyga av vägen imorse när jag var på väg till jobbet för de regna så mycket. Visst är hösten mysig också på nått sätt, men mest grått och trist.
Var såååå trött när klockan ringde imorse, kunde gett vad som helst för att få sova vidare, men icke! Jobbet kalla och nu är jag här.
Igår kväll blev de ingen ridningen eftersom regnet öste ner, var där och fixa och tog in hästarna. Sen åkte jag till Henrik, där fick ja en varm kopp te, han är bra den karln :-) Vi kollade en stund på Titanic, en film som aldrig går ur tiden :-)

I måndags tog vi emot några hundra kilo Odd Molly kläder, man blev något sugen på att ta med sig nån låda hem ;-)




Kedves och jag dyngsura efter måndagens ritt i spö regn :-/


Helgen är redan slut :-/

Man väntar och väntar på att fredan ska komma, sen är den efterlängtade helgen där och den går alldeles för fort!
Den här helgen har jag dock hunnit med de mesta. I fredags åkte vi ut till Muskö för att fira Jimmy som fyllde år. Blev en väldigt lyckad kväll, men man fick vad man förtjäna igår och jag var helt död! Henrik och jag tog oss iaf upp till centrum för att kolla bio. Det blev Inception med Leonardo Dicaprio. Den verkade väldigt bra, men lite väl invecklad för min bakisskalle så jag slockna efter en halv timme och vakna när Henrik sa att han inte heller orkade titta längre. Så då gick vi hem och somna som stockar :-P



Idag var jag iväg i Väsby och tittade på lite hästprylar. Hittade ett bett som Karro rekomenderat till Kedves & ett par väldigt snygga ridbyxor till mig själv :-) Bettet funkade super och jag ställde upp samma övning som vi gjorde hos Karro sist. De gick jätte bra! Man lägger ut två bommar på volt, jag höjde upp dom lite grann för att Kedves skulle tycka att de var lite roligare och bli lite mer ambitiös, bommar på backen är inte hennes starka sida då hon tycker de är super trist :-P Hon gick i en super samlad galopp tillslut och var jätte uppmärksam och backade av själv, riktigt kul :-) Sedan blev de en sväng upp till MRK för att titta lite på tävlingarna, men kunde inte vara där alltför länge eftersom lillebror fyllde femton idag :-) Grattis! Nu får man se upp i trafiken när den lille ligisten ska ut och fara på moppe ;-)

 

 

Nu blir de sängen eftersom klockan ringer 05.00 imorgon bitti, natti natt!


Trött!

Då sitter man på jobbet igen bland alla papper. Men de är finally fredag så de är bara att hålla humöret uppe för om åtta timmar är de helg :-) Ikväll styr kosan till Jimmys landställe för att fira hans födelsedag. Tessan ringde dock nu och är sjuk så hon kan inte åka med :-/ men jag får åka roadtrip med Bettan själv till Nynäshamn :-)

Ha en schmutt helg!

Torsdag

Träningen igår gick super! Vi övade på att få den perfekta galloppen in för hindrena. Till en början var de väldigt knepigt eftersom Kedves redan är den pigga typen som gärna håller ett högre tempo, men mot slutet efter lite tjaffs så fick vi till de riktigt bra! Vi avslutade med att hoppa på gräsbanan och de gick super. Allt förarbete var redan gjort med galloppen så de gick som smort :-)

Idag har de varit en fullspäckad dag! Först jobba sen åkte jag hem till Helena för jag skulle passa lille Vinnie. Vi var ute och sparka fotboll och plockade vinbär :-) Sen blev de en snabbis i stallet, var ute och klättra med Kedves. Hon var helt slut efter att vi klättrat upp&ner tio gånger om!
Kvällen avslutades med middag tillsammans med Bim & Joje :-)


Vincent njuter i solen & äter vinbär!



Fina Bim :-)


Hellu!

Som många andra har även jag skaffat en blogg. Här kommer jag att skriva om min vardag som till största del handlar om hästarna :-) Men även om mina andra små vardagssysslor!

För nuvarande befinner jag mig på jobbet, väntar på att klockan ska ticka på så jag snart får gå hem. För ikväll är de träning i Björklinge!

Ha´re!


Kedves
 Kedves :-)

mulle
 Mulle :-)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0