”En sjöman ber inte om medvind, han lär sig att segla”

Jag lever!

Dagarna ramlar på, men vart är våren? Jag har inhandlat ett par ballerina som jag envist använt sen i fredags. Meteorologerna lovad +15 på söndag, jag hoppas de stämmer!

Min helg var för övrigt ganska lugn som vanligt. C var snäll och hjälpte mig att löshoppa Kedves i söndags. Självklart var Kevvan i sitt ess, brallade runt som en galning och stod mer på två ben än fyra.. Jag, Therese och C hade fullt upp med att fånga henne och få en henne att coola ner lite gran. Smacka är FÖRBJUDET när man löshoppas Kevvan ;-) Tillslut bestämde vi oss för att höja upp allt ordentligt så hon blev tvungen att tänka till lite. Och DÅ börja hon lugna ner sig och hoppade jätte fint!

Idag är de hoppträning på schemat, Therese och jag hoppade henne lite igår och de gick grymt bra så hoppas de håller i sig idag!


Åt fondue för första gången i lördags, jätte gott! Passar super en lördags kväll när man kan sitta och äta i en evighet ;-)

Ha en bra onsdag!


PMS-KÄRRING

Ja, de är faktiskt precis vad jag varit under två dagars tid. Jag har jordens kortaste stubin och orkar inte prata med nån, irreterar mig på allt och alla. Men de har varit en tuff vecka med sjuka djur, ja själv har varit sjuk, lite sömn, många funderingar och igår kom även ett jätte hemskt besked från en av min mammas kompisar. Efter de beskedet fick ja mig iof en riktig tankeställare, man ska fan inte klaga på små saker! Allt som drabbat henne är oförstårligt och fruktansvärt hemskt, ja verkligen lider med henne..
Men jag måste få vara en sur-kärring ibland, de måste nog alla. Man kan inte alltid bara vara glad och tycka att allt är frid och fröjd. Dock så vet jag att ja är så himla dum när jag är på de här humöret, skulle nog helst låsa in mig för mig själv tills ja blir gladare för ja slänger ur mig dumma saker utan att tänka och efter de har ja bara ännu mer ångest och frustration. Dumma mig, jaja what to do.. Ja är väl en skitkärring.

Snobben är på Ultuna nu, hoppas mamma ringer med ett glatt besked! Mulle är lite bättre men lite feber, min älskade prins! Ska ut och mysa med honom idag! Tur att mina djur vill umgås med en sur-kärring som mig iallafall ;-)


Sjuka djur, migrän och vår.

Det verkar som att våren ÄNTLIGEN är här! De var så härligt att köra till jobbet imorse vid sex när solen titta fram och de var ljust ute!

Den senaste veckan har varit lite turbulent. Snobben var på Ultuna förra veckan, men ska tillbaka imorgon för vidrae utredning. Min nya bil har varit inne på verkstan tre gånger under en vecka, de är nån lampa som tänds med jämna mellanrum men man kan inte hitta felet så nu ska den lämnas in på audi, irreterande!
I förrgår kväll när jag red Kaiser med Kersti så fick ja värsta migrän attacken, de svartna för ögonen och snurra och de kändes som min hjärna skulle ploppa ur huvudet, hemskt! Låg decka hela gårdagen och har kollat OC, älskar den serien! Mitt upp på allt annat så ringer mamma igår eftermiddag, då är Mulle dålig! Hög feber och helt skakig efter att Jonna ridit honom. Så mamma var ute i stallet och longera han till tolv igår kväll. Vi vet fortfarande inte vad de beror på, men tror de är kolik. Är han inte bättre idag så får vi åka in med honom. De är så himla hemskt när ens djur är sjuka för dom är så himla hjälplösa. Dom kan inte berätta vart och varför dom har ont.. Mina älskade djur, Kedves är iaf pigg och glad! Är på väg att brunsta så hon har humör som en riktig bitch! Kertsi red henne i måndags och efter lite diskussion gick hon jätte fint! :-)

Blir inte Mulle värre så tänkte jag träna med Kedves ikv, har lite ork för de iallafall. Fortfarande ont i huvudet och lite illamående, men orkar nog ta ett par skutt.
De blir Falsterbo i sommar iallafall med mamma och Jeanett! Ska bli så roligt! Förhoppningsvis får ja med mig C eller nån rolig kompis ett par dagar. Jag kommer nog inte kunna stanna hela veckan iaf eftersom jag jobbar, men åker ner i slutet på veckan och kollar finalerna.

Har förmodligen två meeting inplanerade i sommar också, grymt spännande och kul!
Nu ska ja be en bön för att mina djur blir bättre och jobba på ett par timmar till, tänk att en olycka sällan kommer ensam. Men när de är svårare tider så vet man alltid att bättre tider kommer. Våren och solen ger mig iallafall glädje just nu!





Camilla hade tagit jätte fina bilder på Kedves i lördags, tack för dom!


Jag är fan bäst!

God morgon!

Imorse gjorde jag en grej som jag aldrig trodde jag skulle lyckas med, en morgon promenad! Jag brukar alltid se sånna hurtigbullar när jag åker till jobbet och tänka "hur orkar dom?!", ut och gå ist för att få sova en timme extra?! Men ja gjorde de, så jävla bra och stolt över mig själv, kvart i sex var jag i gympadojjorna och påväg! Duktigt!

Igår åkte jag ut till C för att vattna blommorna som jag lovat, dom var väl lite halvdöda kanske, förlåt! Men för att jämna ut de hela så städade jag HELA huset, dammsög, diska, dammtorka, skura golvet osv.. Är han inte nöjd nu så stryper jag honom, de är riktigt fint där hemma! Dock hitta jag inte skur-moppen så ja fick HAND-skura golvet. Var väl sådär att ligga på badrumsgolvet och skura, kände mig som en polsk, svettig städerska. Jag har alltså samlat bra många pluspoäng nu och dom döda blommorna är bara en liten sketen detalj!

Hoppas ni får en skön onsdag, jag har förresten blivit helt såld på Sara Varga! Hennes musik är grymt bra, härlig röst och sköna låtar. Lyssnade på henne hela promenaden imorse och nu blir de mer!

Hej´svejs!


Namn?

Var hos syster på middag igår, god mat som alltid! Om sex veckor väntas den nya bebisen komma, närmare bestämt 4 maj. Ska bli så mysigt med en till liten bebis i familjen! Vincent var så go igår när jag kom och jag fick en stor kram i dörröppningen <3 Vad är de med mig och barn? Jag fullkomligt älskar barn, de är de mysigaste och gulligaste som finns! Men NEJ jag ska INTE bli mamma än! Men den dagen ja blir mamma så kommer ja höja de till skyarna och älska de mer än nått annat!
Jag fick ligga brevid Helena och känna på magen igår, helt sjukt hur man känner den levande varelsen där inne! När ja la min hand emot och tryckte så sparka han tillbaka, fantasktiskt, men lite sjukt! Som en alien som ligger där inne och bara vill pressa sig ut! Vi hade namn-förslag också. Vi blev väl kanske inte riktigt enade om nått. Tänk vad man assosierar olika till olika namn.. De sluta med att vi tyckte såhär:
Jag- Lancelot, (hur fint som helst!)
Andreas- Leon (NEEEEEJ tycker jag, gillar de INTE alls!)
Helena- Collin, (faktiskt riktigt coolt!)







Vi hade också många stora diskussioner om allt mellan himmel och jord. Både Helena och Andreas har varit gifta i tidigare förhållanden.. Är de meningen att man ska hinna med de också innan man finner den rätta?! De låter extremt jobbigt! Men som Helena och Andreas sa, så ska de faktiskt inte vara.. Och ja hoppas att jag slipper de innan min drömprins kommer ;-) jag skulle kunna tänka mig att gifta mig när ja är typ 40..? då får ju mina barn vara med också!
Ursch, nu blev de alldeles för mycket vuxen-prat! Men man måste få ha lite tankar och funderingar om livet ibland :-)

Therese red Kedves imorse, gick super som vanligt. Jag börjar väl dock få lite dåligt tålamod när ja själv sitter på. Nu när jag VET hur fint och bra hon kan gå så vill ja bara att ALLT ska funka på en dag och hon ska gå bra JÄMNT, men jag måste ha lite tålamod där. Hon har ju redan utvecklats jätte mycket och Therese tycker att ja gör en strålande jobb på henne, så ja kan inte kräva allt på en dag även om ja skulle vilja ;-)


Vi ska få hit en gubbe som ska baka semlor åt oss nu, men ja ska försöka motstå! Ikväll ska ja ut till C i skogen och städa, har glömt och vattna blommorna i 9 dar nu. Tror ni dom är döda? De tror ja.. Men ja förvarnade redan innan att de är katastrof att anlita mig på att vattna blommor. Ja gillar inte blommor och dom gillar inte mig!

ha en toppen tisdag!


Måndag

Återigen måndag och en hel arbetsvecka framför sig, ELLER INTE eftersom jag är ledig på torsdag :-) Skönt!

Idag är de en sån där dag jag funderar ALLDELES för mycket. Men mycket som har hänt i helgen har fått mig att fundera.. Att jag har svårt för att lita på människor är inget nytt. Tyvärr får man många gånger lära sig de under livets gång, man blir sviken, sårad osv av människor man trott sig litat på. De har gjort att jag många gånger väljer att luta mig tillbaka. Vågar varken hoppas eller tro just för att slippa smärtan om de skiter sig. Trotts de så måste man kanske våga lita på människor ibland..?
Helgens tjaffs har i vilket fall gjort mig väldigt upprörd och frustrerad, hatar att hålla på och tjaffsa med människor. Speciellt när dom inte ens kan hålla sig till sanningen! Sen kommer dom där med svansen mellan bena och tycker synd mig sig SJÄLVA, skrattretande och förbannat irreterande! Skitsamma, jag var bara tvungen att spy min galla lite!

Mamma var snäll och löshoppa Kedves igår eftersom jag jobba, hon hade varit jätte duktig! Hoppade 1.30 utan några som helst problem och imponerade återigen på publiken ;-) Min fina tjej!

Jag måste säga att ja gillar Nicke Borgs låt Leaving home från melodifestivalen, inte alls min typ av musik egentligen. Men de är riktigt bra!


ha en super måndag!


Helgen

God Söndag!

Jag sitter på jobbet med mat-koma. Var hos Vican på födelsedags brunch tidigare, massa gott!
Har bara tagit de lugnt och umgåtts med mig själv hela helgen. Men de har faktiskt varit så skönt! Varit ute och gått långa promenader, tränat och ridit.

På onsdag kommer C hem, jag längtar! De är skönt att vara själv och umgås med sig själv, men nu börjar jag få lite abstinens efter lite kärlek ;-)


Lunch med pappa & Mats och hans familj. Här är söta Lillie :-)




Vicans enorma brunch, jag kunde ha ätit hela dan!





Tjejerna hade bakat en födelsedags-tårta till Vican, en riktig choklad-bomb!


Detta är tydligen den nya "inne grejen" i USA på góssip girl osv, heter "Macarone" eller nått.. Jag hade ingen aning om vad de var, men söta små saker iaf. Andrea hade bakat dom alldeles själv!



I veckan ska vi åka med Snobben till Ultuna, jag hoppas att vi får ett bra besked..

Ha en bra söndag alla, Kram!


Älskade Snobben

Den här lilla tussen är våran gulligaste familjemedlem. Han har funnits i våran familj sen vintern 2001 då han kom hem till oss som bebis. Han är bland den kaxigaste och mest enerverande hunden man kan tänka sig emellanåt när han konstant skäller och rymmer, men vi älskar honom och våran kärlek till honom är obeskrivlig!
Imorse när mamma ringde och berätta vad som hänt var de som ett slag i magen.. Han har haltat under en längre tid och vi har inte riktigt förstått varför så mamma var med honom till vetrinären härom veckan. Dom trodde de bara var en inflamtion i leden så han fick antibiotika i 10 dar och blev bra. Men nu när han slutat med tabletterna så haltar han igen och igår ringde dom igen från smådjurskliniken och berätta att en kirurg tittat på röntgen-bilderna och tror att Snobben har en tumör.. Ursch, jag gråter bara ja skriver ordet. Våran älskade, fina och bästa hund. De får inte hända honom något! Har vi tur så är de en godartad tumör som man kan göra nått åt. Jag hoppas, hoppas och hoppas! Om de nu finns en gud så snälla ber jag om att Snobben ska bli frisk och få leva många fler år med oss.





Tårarna bara rinner och rinner och mitt hjärta värker.. De får inte hända honom något, ta honom inte ifrån oss!

Min helg har verkligen startat dåligt, har inte lust med nånting. Orkar inte ens åka och rida, men vet att Kedves är den bästa trösten sånna här gånger så ja ska åka ut och gosa med henne så snart jag slutar.

Hoppas ni får en bra helg!


Goda dagars magi.

God förmiddag,

Solen strålar även idag och de så himla skönt att våren har börjat smyga sig på! Imorse när klockan ringde hörde man fåglarna kvittra och de var ljust ute!
Igår fick jag verkligen mycket gjort, Therese red Kedves på morgonen och jag själv red en stund i slutet. De gick jätte bra och de är redan stor skillnad på bara två veckor! Efter jobbet var jag ute och gick och promenerade sen till min massör, såå skönt. Har ju haft sån där galen migrän igen, men idag är jag som ny efter massagen! Fick även en pilatesboll av Niklas, nu är de ingen återvändo. Jag kan inte längre skylla på att ja inte har råd att träna, han ska göra ett träningsschema för mig som ja ska göra hemma. Det enda som jag behöver investera i är ett gummiband, hantlar och "magmaskin" har jag hemma. Goood, detta kommer bli jobbigt, men kul!



Jag håller på med en idè just nu, eller man kanske inte kan kalla de för idé.. Men en ny grej, vet inte hur de går. Men jag blir världens lyckligaste om min plan kommer att funka.
Har haft några riktiga funderingar över min framtid dom senaste dagarna. Jobb, plugga, häst, boende, pengar, bil osv.. Det är verkligen intressant de här med framtiden, var är jag om ett år? En sak är klar iallafall och de är att jag kommer inte att börja plugga på ett tag iallafall, om ja ens någonsin gör de.. Vet inte vad ja skulle vilja plugga och har verkligen INGEN lust att sätta mig bakom skolbänken igen. Jag vill jobba och tjäna pengar! Bättre jobb än vad jag har nu kan jag nog inte få, här kommer jag verkligen kunna utvecklas som person och även utöka mina kunskaper på många sätt. Den som lever imorgon får se vad som händer helt enkelt!



Nu ska ja äta lunch och njuta av solskenet utanför!


Gräs-änka.

Måndag igen och helgen har ramlat på som vanligt. Har verkligen inte gjort något speciellt alls. De blev ingen träning i fredags för ja mådde pyton vid lunch och började kräkas, vet inte om jag blivit matförgiftad eller vad de kunde va. Riktigt tråkigt i vilket fall, hade sätt framemot att äntligen få åka till John. Men men, de får vänta ett tag till.. Just nu är de så himla mycket på jobbet också, mycket förändringar osv vilket gör att ja inte kan åka iväg hur som helst.

Imorse skjussade jag C som skulle flyga till varmare breddgrader, så nu måste jag roa mig själv i tio dagar. Hur ska de gå? John jobbar kväll också.. Men jag antar att de är nyttigt att umgås med sig själv! Har egentligen massor att stå i och massor att ta tag i så ja får väl göra sånt tråkigt.. Denna vecka jobbar jag även alla dagar förutom lördag så de fínns nog saker att roa sig med. Men jag kommer sakna min man och framförallt vem ska jag nu gräla om bilkörning med?! ;-)



Mina promenader går förresten bra, blir nog en idag med! I lördags var jag ute och gick en långpromenad på morgonen sen var ja iväg och red både Mulle och Kedves (okej, ja har blivit otränad för min träningsvärk i rumpan är INTE nådig!)

Mulle & Zantos


Mitt trötta TV-sällskap i lördags som är värd sin semester nu


Ha en toppen måndag!


GRATTIS MOSTERS FAVORIT!

Idag fyller ingen mindre än Vinnie 2 år, den lille spillevinken börjar bli stor pojke nu! Grattis!



De blev ingen promenad igår, jag så förbannat dålig karaktär. Därför tänker jag inte säga att ja ska ta den där promenaden idag heller! Istället åkte jag ut till Kedves och mös i solen. Red barbacka för första gången på henne. Visste inte om nån någonsin gjort de på henne tidigare, men jag behöver komma åt henne mer och öva min sits så de var bara att prova. Hon gick som ett ljus! Sen åkte jag hem till C och la mig och kolla Beck och åt sushi. Shit så gott de är! Fick en så jäkla dålig första upplevelse av de förut, tyckte de smaka diskmedel. Men mmm så gott de är och man blir inte sådär äckligt mätt av de heller. Dock har jag inte lärt mig att äta med kina-pinnar, men ja gav inte upp igår utan åt ALLA med pinnar! De tog sitt tag och ja höll på att bli hysterisk när sushi-korven hela tiden ramla ur PRECIS när ja skulle äta den och tog tag hårdare och då krossades den istället.. Men jag gav inte upp, ingen kniv och gaffel här! Dock tvivlar jag på att C någonsin vill gå på kina restaurang med mig och äta med pinnar..

Idag ska vi åka upp till Björklinge iaf, ska bli sååå kul! Slutar redan vid lunch och ska bara åka och lasta hästen då sen åker vi!

Jag har en ny favorit, nämligen denna halsduk! har inte kunnat slita mig ifrån den sen i måndags då jag fick den av min bror. Sååå mysig!


Ha en skön fredag!


Home sweet home.

Älskade unge är hemma igen! Och självklart är jag glad för att syster och hennes man också är hemma ;-)
Var och hämtade dom imorse på Arlanda, bruna och härliga!





Efter jobbet blir de en långpromenad. Har dock tappat min ipod nu också så jag har varken en ipod eller iphone att lyssna på musik med... Men, men får väl bara njuta av vädret!
Nu när syster och familj kommit hem efter tre veckors semester försvinner C i tio dar istället. Jag får bara sitta här hemma och ruttna på jobbet, jäkla svin ;-)

ha en bra dag alla!


Häst, häst, häst...

God morgon på er!

Redan torsdag, underbart! Dock ska jag på möte och jobba på söndag så de blir inte så lång helg för mig. Men imorgon ska jag och mamma (och självklart Kevvan) upp till John och Karro i Björklinge. Ska bli så roligt att träffa dom för nu var de riktigt längesen! Jag kommer få min dom efter vinteruppehållet av John! Hehe nejdå, tror inte de blir så farligt ;-) Kedves var nämligen suuuuper igår på hoppträningen! Jag och Theres red henne i tisdags och de känns som att vi verkligen har börjat hitta hennes knappar! Nu är de bara konsekvent träning framöver OCH ett inre lugn för mig som gäller så ska vi nog få ordning på några delar.




RSS 2.0