Suckan <3


Nu är min lilla pärla såld. Den är verkligen bland den fulaste, minsta, oskönaste och förmodligen bland dem sämre krocksäkra bilarna. Men tänk vad kul jag haft med den och den har gått i ur och skur! Min första alldeles egna bil som alltid kommer finnas i mitt hjärta.

R.I.P Suckan <3


Nu kan familjen och C andas ut när jag är ute på vägarna med en krocksäker bil. Själv har jag fått mina "bollar" tillbaka (som de så fint heter när killar ska prata om bilar) med den nya bilen, killarna har inte en chans mot mig.

Igår red jag Kevvan lite på banan. Travhoppade en del och gjorde halt efter för att sedan rida vidare på nästa i galopp. I slutet lyssnade hon bra! Sen åkte jag och besökte mitt gamla stall för att prata lite strunt med mamsen och alla. Jag möttes av en glad Sari, Kaiser kommer nog tids nog att bli bra! Vilken lycka! Så om ett tag när han har piggat på sig efter operatinen osv så kommer han få komma hem för att fortsätta sin rehabilitering hemma i Togges stall! Jag är SÅ glad för Saris skull!

Jag & Kaiser


Red en sväng på Kims häst Zantos också. Har ridit den en gång tidigare, men igår fick ja slita som ett djur för att få han att lyssna. Lite nonchalant och lat man ;-) Men de var roligt, alltid kul att prova lite andra hästar!


Hoppas ni får en skön helg, för mig blir de lugnt. Kommer att fira "amatörernas afton" hemma med mamsen i TV-soffan ;-)


Träning


Hade träning igår, har inga större kommentarer om den men dom språng jag tog var helt okej. Jag fick nå utbrott för de kändes inte bra, Kedves super pigg och jag var någon helt annanstans så jag blev arg och valde att skita i träningen och gå ut. Vet inte varför eller vad man ska göra åt mina "små" utbrott jag kan få. De blir bara svart i huvudet och jag blir skit arg och ger upp. Vill bara att allt ska fungera och när de inte gör de så känner ja mig totalt värdelös och besviken på mig själv.. De har ju gått så bra på sistone! Jaja, bara att ta nya tag! Här är iaf lite bilder Matilda tog igår, tusen tack :-)

<3

Min fina tjej, med bakben som en känguru ;-)


Hann förbi och hälsa på våran nya familjemedlem också, de blev sallad och lite champagne för att fira :-)




En ny kärlek <3

God morgon mina vänner.

Det var ett tag sen jag skrev, men de har varit en minst sagt händelsrik vecka. Tänkte börja med att välkomna min andra systorson till världen <3


Han föddes i måndags vid halv fem tiden. Jag var hemma hos Helena och Andreas för dom kände att de var på gång och de gick super fort. Vattnet gick när jag var där hemma och dom åkte i ilfart in vid två och halv fem var han född :-) Så nu har lille Vinnie blivit storebror. Så mysigt med en till liten familjemedlem, han kommer förmodligen heta Leon eller William.

Jag har varit hästskötare på dressyrtävling, spännande eftersom jag aldrig tidigare varit på dressyrtävling mer än i globen osv.
Duktiga Kattis åkte dock ut från placering efter sista ryttaren, lite surt men dom var i de stora hela nöjda :-)


Båda mina hästar har varit dåliga också. Mulle fick en rejäl spark på knät i hagen och har varit blockhalt. Stackarn har knappt kunnat gå utan att ramla ihop. Men nu är han ätnligen på bättringsväg! Kedves har åkte på nån förkylning, varit väldigt hängig och hostig, dock utan temp. Men hon fick vila i påskhelgen och har piggat på sig nu. Många tror att hon kan ha reagerat på pollen, aldrig varit med om de förut men de verkar ju väldigt troligt faktiskt.

Mulle älsklings stackars knä..


I övrigt har helgen och påsken varit lugn. Vi har njutit av våren och umgåtts med familjen. Planterat blommor, ätit god mat och bara haft de bra!


Idag får jag besked av mamma hur de gått med fina Kaiser som olyckligt blev sparkad i mitt gamla stall. Han har varit på Ultuna en vecka nu och jag håller alla tummar jag kan för att Sari ska få hem honom igen, men de ser inte så ljust ut just nu. Tänker och lider med henne verkligen, att ens dröm kan krossas så fort. Äntligen hade hon ju fått hem sin stora dröm, en frieserhäst!

Som sagt har de varit en halv galen vecka, men jag känner mig på bena igen och mina djur börjar bli bättre. Snobben haltar dock väldigt mycket igen, trotts medicinering.. Han har fått diagnosen atros som även vi människor kan få när vi blir gamla. Man får spara på hans kropp, inte så långa promenader och han får inte springa lös osv.. Förhoppningsvis kan han leva såhär ett tag till framöver om han inte får mer ont!

Ha en skön onsdag alla!


Snart åker han..

Den 16 maj åker Kim ner till Afghanistan. Verkligheten slog en med tung sten i hjärtat igår när jag kom till Kungsängen. Min älskade, fina storebror ska ner till krig, till de som vi här i Sverige är så skyddade ifrån. Mina syskon är mina änglar i livet, min största kärlek och ja älskar dom alla för hur olika vi är. De är alltid lika tungt när vi separeras från varann som när John åkte till Australien, Kim var i lumpen, Helena i Thailand (3 månader) osv.. Men detta känns som den tyngsta separationen hittils. Kommer han att vara hel när han kommer hem om nio månader? Kommer han må bra? Kommer han klara de psykiskt? Kommer han vara sig själv när han kommer hem? Ursch, många tankar och funderingar. Tycker att de rent ut sagt är förjävligt att vi ska behöva offra våra nära och kära för ett krig som inte vi kan rå för, låt dom spränga upp varann då! Men man får väl försöka se de som en god gärning, även fast de är svårt..


John & Ludde skulle panta burkar i fredags och tryckte in fyra stora soppsäckar i suckan. De luktade gammal spya och fylla i min bil efter.. men Ludde tjänade hela 157kr på de.


älskade bror <3


ute och åker lastbil


hög-gravid syster ;-)


Kim och hans närmsta kollegor som flyger ner tillsammans och ska jobba som spioner





ha en skön måndagskväll i vårsolen, jag ägnar mig kväll på jobbet, trist!



Sol o varmt

Idag fick jag mig äntligen min sovmorgon. Var o skjussade runt John igår till uppsala innan jag åkte hem o deckade i soffan. Låg och kollade på V för vendetta, var mörkrädd som ett barn men kunde inte sluta titta. C var gullig o skrämde mig rejält genom att kma o banka på fönstret när han kom hem, jag blev skit sur! Höll på att göra på mig där i soffan.. Just nu befinner vi oss i uppsala, i en lastbil. Vi var ute hos Kevvan på förmiddan och gosa. Hon fick vila idag o lite skönhetsvård bara. Imorgon blir de tidig morgon, ska till Kim o hälsa på i Kungsängen. Han har ju ryckt in i lumpen igen o åker snart till afghanistan till våran stora sorg. Kmr vara så orolig för han, men men hans dröm går i uppfyllelse o man ska ju följa sina drömmar. Hoppas ni får en härlig lördag i solen. Vi ska hem o grilla så fort vi är klara.


Fredag

Då var det fredag igen, min fredag starta förjävligt rent utsagt. Familjekrig här på morgonen, de är så jäkla trist att starta dagen med massa bråk och tjaffs. Känner att min kropp är helt slut, de har varit alldeles för mycket jobb och hålligång dom senaste två veckorna. Min kropp skriker efter vila så de ska bli skönt med helg och bara va!
Man slits mellan alla håll och försöker vara alla tilllags, men ändå blir de inte bra.. Jag vänder ut och in på mig själv för att hinna med allt, hinna med hästen, hinna med jobbet och ta extra pass och ställa upp, lägenheten,vänner, familj osv.. Men fan vad tröttsamt de är när man ändå får skit kastat på sig, då har jag lust att bara dra. Lämna allt och alla i sticket och låta DOM ta skiten och lösa de själva! Ursch, riktig "tycka synd om mig själv" - dag ;-) Men idag har jag verkligen inte orken, skulle en myra peta på mig så skulle ja börja gråta, så orkeslös är ja. Men men, de är bara att bita ihop och ta nya tag, mig brukar man inte kunna knäcka i första taget. 

 Igår fick Kevvan äntligen flytta in till stallet. Hon får stå mellan två snygga killar så de blir nog bra för hennes del :-) Ska ut och mysa med henne i solen efter jobbet, precis vad ja behöver idag faktiskt.
Lagade middag och gjorde lite gotte-mys till C när han kom hem igår. Meningen var att hans syster skulle komma förbi på fika också, men hon hann inte så de blev mer mums till oss ;-)

Tacopaj & frukt och chokladbollar!



Jag och Vinnie låg och mös och kollade Svamp Bob i måndags <3

Hoppas ni får en fin fredag, med bättre start på dagen och en härlig kväll :-)
Vi ses!


Stan

Sitter inne i stan o väntar på lillebror som skriver prov för moppekort. Vågar inte röra mig ur fläcken just nu efter alla ggr jag lyckas köra fel. Var smart nog att släppa ludvig innan jag skulle leta parkering.. Hamnade vid globen ist... C var galen på mig för att ja hade hysterisk panik o kunde inte ens lyssna på vad han sa utan bara körde hej vilt. Han lyckades iaf gaida tillbaka mig till centralen från globen...stackars trötta p-lisor som springer runt o lappar bilar. De är de sista jobbadv jag skulle kunna tänka mig, shit så mkt skäll man lär få. Ikv är de träning också, känner mig taggad! Hoppas Kevvan sköter sig. Ha en bra dag alla!


Vår

Åh vad jag älskar att våren äntligen har kommit fram. Igår efter att ja ridit ett hårt pass på Kevvan tog ja mig tiden att koka en kopp kaffe och satte mig i vårsolen och kollade dressyrträningen på utebanan, de var sååå mysigt! Solen verkligen värmde mot huden.
Kedves gick för övrigt jätte bra, har börjat rida med dressyrsadel när jag markarbetar henne. Väldigt ovant i början när man är van att sitta som i en stjärtlapp i hoppsadeln ;-) Men hon gick som en ängel, man kommer åt henne mycket bättre med dressyrsadeln. Idag på morgonen hade ja träning med Theres. Först gick de uruselt och mitt dåliga tålamod tog över. Ja blev jätte frustrerad och irreterad.. Blir förbannad på mig själv efteråt när ja blir sådär för ja vet att de är såå jäkla dumt! Kedves avskyr när ja blir sådär frustrerad och de hela slutar med att vi båda är helt förvirrade.. Therese var snäll och hoppade upp och fick rätsida på sakerna igen och ja kunde återta sadeln när ja lugnat mig ;-) Riktig lyx att ha nån som bara kan hoppa upp och få till de! Sen gick de strålande och hoppningen gick grymt bra, hoppade på åtta och hon bytte gallopper galant och lysnade på hjälperna.



Idag när jag slutar jobba ska jag åka och hälsa på mina älskade dagis barn, hoppas dom kommer ihåg mig! Har inte varit där sen i julas så de ska bli så himla roligt att träffa dom. Dom växer så de knakar!

Igår var jag duktig, joggade 5km i spåret efter stallet, städade hemma o tvättade. Har en del kvar att ta tag i idag också ska panta burkar och lite sånt, men de är iallafall en början :-)

ha en super tisdag, hejsvejs på er!


Jobb

Senaste veckan har de varit jobb, jobb och åter jobb. Känns som att ja mer eller mindre bott på jobbet. Har börjat med lite nya arbetsuppgifter som gör att jag kommer få jobba kväll varannan vecka. Känns helt okej, men lite slitsamt såhär i början. Jag och C har ju inte allt för mycket tid tillsammans så förra veckan åkte ja med till Motala tre nätter i rad efter jag slutat jobba.. Enkel och bra lösning för att få umgås, dock kostade de lite sömn ;-) Men de var roligt, satt och prata om allt mellan himmel och jord, stannade vid vägkanten och drog en kiss, fikade och lyssnade på musik. Ett annorlunda sätt att umgås, men mysigt ;-)

Den här veckan ser iallafall normal ut, jag jobbar dag och slipper jobba i helgen. Har inte haft en ledig helg på tre veckor så de ska bli skönt! Nästa vecka är de ju påsk också och då blir de långledigt!


Att definera ordet lycka är svårt, enda gången man kan göra de är när man verkligen känner att man mår bra och är lycklig. De är jag just nu! Mina dagar är fyllda av skratt och ja känner mig så himla tillfreds inombords, lugn i själen och mina problem är små bagateller.
För ett år sen mådde jag inte alls så här bra, ja ville inte gå ur sängen på morgonen, allting var tråkigt, många tankar och funderingar, kände mig ledsen inombords, stressad, vaknade med hjärtklappning på nätterna, magkramper osv.. Jag vet vad allt de berodde på, men jag ville inte inse de. Ja är så himla stolt över mig själv att ja tog tag i problemen tillslut och gjorde nått åt saken. Man lever bara en gång och man kan inte leva för andra och hjälpa alla andra hela tiden. Man måste hjälpa sig själv först och de gjorde jag. Ibland kommer ett dåligt samvete krypande över att ja kanske skulle hjälpt till mer, men jag gjorde samtidigt vad jag kunde. Och av att dömma idag så är de inte bättre, snarare sämre.. Jag är så glad att jag lämnde de där.. (Vill och kan inte skriva ut hela historien, men ni som känner mig vet vad de handlar om, för er andra får de vara lite luddigt :-) )

Hur som helst idag slutar jag tre, då blir de ridning och mys med Kevvan. Hon fick sig sin första vårdusch igår, med schampoo och allt så hopppas hon är lika ren idag! Sen blir de promenad och hem och slappa framför TV:n. Jag och John har inte lyckats koppla in våran tvättmaskin än så nu får stackars C stå ut med alla mina lortiga kläder. Har tagit dit en hel säck med kläder som ja tänkte utnyttja hans tvättmaskin och tumlare med ;-)


ha en skön måndag alla, kram!


Elak

Jag har gjort de igen, talat först och tänkt sen! Just nu framstår jag som jordens elakaste människa.. Jag sa till en kille på jobbet att hans mugg var de fulaste ja sett på länge, men de ja inte visste då var att han har egendesignat den.. Suck vad trött ja blir på mig själv, äter en apa banan, simmar fiskar, är viktoria blond? JAAA!

Pajjade ryggen igår på jobbet också när ja lyfte lådor, vakna vid fem imorse och kunde inte ligga åt nått håll för de gjorde så ont. Så Therese fick hoppa Kevvan själv idag, ja skrittade och travade bara lite i slutet. Lille Latmasken Kedves var duktig idag, men som sagt lite lat.. När man inte får springa fort längre utan måste gå i form och sätta bakbenen under sig, vad gör man då? Jo man står helt still ist! haha den hästen är för rolig, hon kommer på allt för att slippa! Trotts de så ger hon upp fort och kommer på att de kanske är mysigast att samarbeta iaf!

Idag har jag och John gjort lite nytta iaf innan jobbet. Vi hämta kökbord och stolar hos pappa så nu börjar vårt kök likna ett kök! Var också i Sollentuna och hämta våran nya tvättmaskin, finally nu slipper ja vända på trosorna och låna Johns strumpor som är långa som knästrumpor! ;-)

Nu ska ja fortsätta jobba. När jag kommer hem ikväll ska jag städa och TVÄTTA!

Hare fint allesammans!


Träning

Fredag igen, sköönt!

Var uppe med tuppen imorse och åkte och tränade i Björklinge. Lite nervöst att visa upp John våran utveckling, men han var nöjd så jag kunde andas ut. Han var faktiskt jätte nöjd och tyckte att jag gjort ett fantastiskt jobb dom senaste månaderna. De är alltid lika skönt att få de man själv känner bekräftat av någon annan. De finns alltid saker kvar att jobba på, men de gör de med alla hästar och de är väl kanske de som just är de roliga med ridsporten att de aldrig finns ett slut, de finns alltid nått att jobba på än hur proffsig du är. Jag är iallfall jätte nöjd med träningen och det var riktigt kul att komma dit och träna, hoppa Johns utmanande banor som verkligen får en att tänka till och man sätts på prov. Kedves skötte sig fantastiskt och verkade känna sig hemma på engång hon klev ur transporten, min lilla prinsessa har blivit så fin! Men imorgon ska hon få vila och bara va, kämpen har hoppat fyra dagar på en vecka (med markarbete varannan dag) så hon är förtjänt av lite vila. Dock skulle nog Kedves vilja hoppa varje dag om hon fick ;-)

För mig är de jobb som gäller denna fredag kväll, trist! Håller på att lära mig massa nytt så de snurrar på bra här i huvudet. Men de är roligt att lära sig nya saker, man blir mer erfaren och självständig.
De blir direkt ner i bingen när jag kommer hem härifrån, hållt igång sen fem imorse och imorgon väntar en full späckad dag! Många tycker att ja ofta har hundra järn i elden och planerar min tid väldigt dåligt. Ofta planerar jag saker som de egentligen inte finns tid till och ja får vända ut och in på mig själv, men jag har mött min överman! Nämligen mr C, herregud vad dålig han är på att planera och organisera. Imorgon ringer klockan åtta och sen ska vi hinna flytta åt hans syster, baka, Martin m. familj kommer på fika, en kompis ska komma och byta däck, vi ska storstäda huset,  vi ska handla, en annan kompis kommer på fika, Sancho ska komma och grilla. Hur fasen ska vi hinna med allt detta? De är fantastiskt att två så tankespridda och oorganiserade människor som oss två har funnit varann ;-)


ha en skön fredag och helg!


RSS 2.0