IKEA gör mig svettig!

Hejsan,

har haft en lugn och skön helg. I fredags var jag hos syster som fyllde år tillsammans med hela stora familjen. Andreas hade lagat jätte god tahiwok och Helena hade bakat tårta, lyx middag! Jag och storbror gick sedan ner på Blå och tog nån drink, men jag stupa i sängen redan halv tolv och sov som en stock. Igår var de IKEA för hela slanten, shit vad jag avskyr de stället. Jag får som klastrofobi, panik och hjärtklappning i denna jäkla byggnad. De är folk PRECIS överallt och för mycket prylar, ja blir förvirrad! Men ja fann de jag behövde iaf, provlåg två sängar och madrasser, sen var de klart! Så på tisdag monteras min nya säng upp i min nya lägenhet!


Kanske inte den snyggaste som jag tyckte, men i 1.40 fanns de bara två att välja mellan så de fick bli den här! Har blivit allergisk mot sängar med ben, ser så himla tråkigt och billigt ut. Nu ville jag ha en riktig säng!

Efter IKEA var de middag hos Mia i mitt förra stall. Vi blev bjudna på trerätters fin middag och det var roligt att träffa alla igen, blir inte allt för ofta sen ja och Kedves flytta.
Idag är de jobb på schemat.. Var och red Kedves imorse, gick väl sådär idag. Hon verkade lite seg och motstridig. Men men, nya tag imorgon!
Nu ska ja ta tag i jobbet igen, hoppas på att komma hem någerlunda tid ikväll för att börja rensa ur mitt rum.

ha en skön söndag alla, ciao!


Torsdag

Hej på er!


Kursen i Göteborg var väl inte det roligaste jag varit på, inte så intressant heller för den delen, men nödvändigt. Men nu är jag hemma igen! På tisdag går flytten upp till The Hills-Brännbo, jag är nervös! Sitter just nu och letar säng på olika hemsidor. Måste de vara så förbannat dyrt med säng?! Man ska ha stomme, madrasser och massa grejer ju. Jag måste ju tom köpa massa lakan också. Köksbord? Också dyrt! Ursch, ja kommer vara pank fort den här månaden. Hästen behöver nya skor också, jippie! Men men, bara man kommer iordning lite så löser sig nog det mesta.
Idag åkte min fina C också, kommer vara borta länge.. Min längtan är redan stor, men jobbet är förståss viktigt. Speciellt om de ska försörja min framtid ;-) Men jag ska umgås med mamsen nu ordentligt innan flytten och åka och pussa på Mulle. Red honom i lördags och der var så mysigt att sitta på honom igen. Det var säkert mer än en månad sen jag gjorde de sist, min fina Black Beauty! Men herregud så olika han och Kedves är att rida. Han är stor men väldigt balanserad, späd och känslig medans Kedves är liten, robust och vinglig. Stor skillnad att rida dom, men lika kul!

Ska snart ta mig i kragen och bege mig ut till stallet och ut i KYLAN, men först ska jag dricka upp min kopp med varmt te.
Hare!







Lite bilder från helgen. Var på Japansk afton hos Issa i lördags och vet ni? Jag lärde mig äta sushi, super gott! Tycker inte att de smakar diskmedel längre som jag tyckte innan. Sen mötte jag upp några jobbarkompisar och pappsen för att kolla på våran kareoke-kung på jobbet, herregud vad jag skratta! (Har tappat kameran i golvet, därför de är rosa bilder)


Göteborg

Hej på er! Jag är på kurs i göteborg för flygbolaget emirates. Just nu har jag bäddat ner mig på hotellrummet. Ska jag vara ärlig så är de jätte tråkigt och ensamt. Dagen har bestått av korvstoppning i hjärnan. Vet inte om jag blivit speciellt mycket klokare, men kanske faller poletten ner imorgon. Fick världens gulligaste nalle igår av C så han ligger här bredvid mig, lite sällskap iaf även fast han är väldigt tyst ;-) ska väl göra mig iordning snart o bege mig iväg på middag med alla affärsmän som tror dom vet o kan allt. Jag sitter bara o ler o låtsas förstå vad dom pratar om. Ha en bra kväll, hej svejs!

Fredag!

Idag får jag jobba halv dag, sååå skönt. Ska gå hem redan klockan tolv och ha helg! Tror att de blir en promenad och liten powernap då innan stallet. Det har varit fullt ös på jobbet sen klockan sex imorse så nu ska de bli skönt åka hem och slappa. Jag ska sova som en gris den här helgen har jag bestämt! På måndag morgon flyger jag ner till Göteborg på kurs i två dar så jag kan behöva vara utvilad tills dess. Allting är på engelska, hur fasen ska jag förstå nått? Hjälp, lilla jag bland massa affärsmän och kvinnor från hela världen..

Blve precis bjuden på middag och film hos Amanda ikväll, mysigt! Har inte umgåtts med Amanda på länge nu. Dagarna flyger iväg och vi går om varann hela tiden. Men ikväll får vi äntligen lite kvalitetstid ihop <3





ha en super fredag!


Världen är full av idioter.

Fullspäckat schema igår, men dagen flöt på och jag hann med de som jag skulle. OCH ja blev gladare framåt dan ;-) Ledsnade helt på pappersarbetet efter lunch så jag tog bilen och gjorde en stor städning. Dammsög och tvättade den så nu är de riktigt kul att åka i den igen! Åkte direkt till stallet efter jobbet och sällskapade Malin lite medan hon tittade på Therese dreyssträning. Tänk vad häftigt de vore om jag och Kedves skulle bli sådär bra nångång i framtiden på dressyr? Vi kanske aldrig kommer bli så bra, men att kunna ha den där kontrollen och kontakten med hästen, häftigt! Sen hade jag hoppträning och det gick så himla bra! Red på tredelat bett och KORS I TAKET så var hon riktigt lydig! Jag red med ben, ben och åter ben och hon var toppen. Hoppade runt på volt och hon gick som en klocka! Jag håller verkligen tummarna för att träningarna ska fortsätta gå såhär bra! Förra onsdagen gick ju också lysande!

Sen var de ryttarmöte i Rävsta, känns kul att säsongen är igång igen och jag känner mig faktiskt laddad! Hoppas att detta år blir lyckat!




Sen undrar jag vad de är för IDIOT som härjar runt och snor hästar?! En stackars fin ponny från Rävsta blev stulen i tisdags kväll. Som tur är så har dom hittat den och den är tillbaka i tryggt förvar i stallet. Men vem stjäl en häst?! Stackars lille ponny, måste varit jätte förvirrad och olycklig innan den blev hittad. Man blir så himla orolig när sånt här händer om de kommer hända igen. Mulle står ju bara ett stenkast från ridskolan. Tror dock att man aldrig skulle få med Mulle obehindrat om man stal honom, han skulle förmodligen slita sig och springa hem för han är så harig mot okända människor och när saker inte är som de brukar. Hoppas att idioten åker fast!


Ha´re!


Man ska inte väcka en björn som sover..

Idag har jag vaknat på heeelt fel sida. Och är de nånting som jag absolut avskyr är att bli illa bemött på morgonen, jag kan ha ett förbannat dåligt morgon humör och vill verkligen INTE höra några spydiga kommentarer då, då exploderar jag! Vilket jag gjorde imorse och nu känns de som hela min dag är förstörd. Åhhhhhhfaaaaannaaaaaaah!
Jag måste ändå försöka hålla humöret uppe, har massor att göra idag trotts att jag helst har lust att åka hem och krypa under täcket igen! Hoppträning efter jobbet, hoppas att Kedves sköter sig för jag orkar inget bråk med henne också. Igår var hon riktigt på krigsstigen den lille skiten, men jag vann matchen! Kedves avskyr när hon hamnar i underläge, men trotts de så måste hon ibland tjaffsa så ja blir tokig på henne. Igår var hon riktigt så, ville ja gå höger, gick hon vänster.. Ville ja trava, ville hon gallopera osv.. Den lille bitchen! Men i slutet var vi sams och då kunde ja inte hålla mig för skratt för hon är endå så fantastiskt personlig och underhållande ;-)

Nu skiner solen trotts allt så ja ska försöka att dra upp mungiperna lite!
Ha en bra onsdag!


Saknar dig min fina tjej!


Löshoppning

I söndags löshoppades Kedves av Therese. Till en början var hon lite halvt förvirrad och sprang runt som en dåre efter hindrena. Hon laddade i raket fart över allt, de är Kevvan de ;-) Men ganska snabbt lärde hon sig att ta de lite lugnare och stanna vid mig som stod med godis hinken. Hon var så duktig! Men vi ska fortsätta att vara med på löshoppningen hädan efter för de var jätte nyttigt för henne, tror inte att hon gjort de så mycket. Sen är de så himla roligt att stå bredvid för en gångs skull och se hur hon hoppar. Ska försöka komma ihåg att filma nästa gång!

Igår red jag ett ganska hårt pass i ridhuset. Hade graman som jag sällan brukar använda, men tycker de är smidigt ibland när man vill komma åt dom mer. Kevvan demostrera inte alls utan gick snällt med graman. Hon har blivit så duktig på att flytta, är nästan överambitiös när man lägger dit skänkeln. Imorgon är de hoppning igen, wihu :-)

Blir kort dag idag på jobbet för jag ska skjussa C och hans vänner till finlands båten, sen ska jag hem och börja röja i mitt rum! Måste börja få ordning på kläder och massa innan jag flyttar. MÅSTE RENSA! Sen blir de självklart ridning. Igår var jag faktiskt duktig och tog en långpromenad med Vican efter ridningen. Blir de någon tid över idag så ska jag ta mig en sväng då också!




Bye!


Finally friday!

Jag har gjort en liten fuling, har bäddat ner mig i soffan på jobbet med filt. Dom håller på att stänga av strömmen på jobbet så jag kan inte använda datorn. Visst finns de väl nått jag kan göra utan dator, men man får ju inte vara dum ;-) bra jobb va, solar jag inte solarium så ligger jag på soffan. Nejdå, oftast så är jag flitig! Idag är de iaf fredag. Har inget planerat över huvudtaget, ganska skönt. Åker o rider efter jobbet sen funderar jag på att bara åka hem o bädda ner mig o kolla tv. Måste ju se lets dance, egentligen inget program som jag föredrar men Helena Lundbäck är ju med så självklart måste jag titta och heja! Förkylningen är envis och pendlar mellan bra och sämre hela tiden så en lugnt helg är väl vad jag behöver. Mina kära vänner ska vara med sina respektive så en ensam själ som mig får ta vovven under armen och mysa ner mig, men de är inte fy skam de heller! Mamma och Helena är nere i Kalmar på Anna-Lisas begravning. Jag tänker på dom och hoppas att de inte är allt för tungt. Sov gott nu Anna-Lisa. Nu ska jag ta en liten powernap. Grymt att de går så bra att blogga med min gamla mobil också! Ha en toppen fredag!


Glömm inte att rösta på Helena ikväll :-)


Min älskade har blivit dränkt.

Nu är min mobil verkligen död. Tappade den i toan idag o de gick inte att rädda den varken med tork eller i ugnen. Jag är så jäkla klantig! Känner mig helt handikappad utan min älskade iphone... Kedves fick sig ett ganska lugnt pass idag eftersom hon hoppade igår. Red mycket lösgörande och lång o låg form. Hon var så fin o lugn! Nu ska jag sussa. Imorgon är de äntligen fredag, längtar efter att få sova ut o ha lite ledigt! God natt!

Första träningen för säsongen!

Nu har jag bäddat ner mig i soffan igen. Träningen idag gick super! Vi tränade mycket gymnastik hoppning med kavalletti, trav-hoppning o stutts. Knappast Kedves starkaste sidor eftersom hon är så på. Till en början ville hon bara braka igenom allt med jordens fart, men redan andra gången vi kom på bommserien skärpte hon sig. Hon har blivit så mycket mera lyhörd o de är så himla skönt att slippa dragkamp. Nu räcker de med att ta tag i henne en gång så lyssnar hon. Hon har blivit så duktig min tjej! Och ännu bättre ska de bli :-) nu ramlar mina ögonlock snart ihop o klockan ringer 04.30 imorgon igen. Frågan är om ja orkar ta mig till sängen eller om ja ska ta en powernap på soffan tills C kommer. Vi får helt enkelt se, god natt iaf!

Onsdag

Jag har fått skäll av Vican, jag är en helt sämst "gå ner i vikt" kompis. Men de är ju så himla dö tråkigt att tänka på vad man äter heeeela tiden. Iof är de också skit tråkigt när ens rumpa har blivit big-as och knappt kommer i byxorna. Men jag är ju en lycklig prick iaf ;-) Men ja ska faktiskt ta tag i att börja promenera mer igen och nu är Kedves igång på riktigt igen så de ger sig nog med tiden!  Vican tog med mig på powerwalk i måndags och jag har fortfarande dö ont i höfterna efter de så bevisligen har jag tappat min form över julborden, men vi är back snart igen!
Hade feber igår på jobbet så ja åkte hem redan vid två och satte mig i en varm dusch och samlade krafter för stallet. De blev en snabbis i stallet och ingen ridning, men mycket gos. Mitt dåliga samvete över att ja bara orka vara där en snabbis tog över så ja gödde henne med mycket godis innan jag åkte, då får jag plus poäng av mamma iallafall för hon tycker att Kedves aldrig får nå godis ;-) Åkte hem till c och stupa i soffan. Blev behandlad som en prinsessa med maten serverad på bordet och nerbäddad.
Känner mig piggare idag, eller är iallfall feberfri än så länge och är på jobbet. Kevvan och jag har våran första hoppträning för i år ikväll och de har jag laddat för i flera dagar så jag måste orka! Ska bli roligt att ta några språng. Kommer förmodligen vara jätte ringrostig, men förhoppningsvis kommer vi i fas fort!


Ha en bra Lill-lördag!


Förresten, jag fick förklarat för mig vad en paus-fågel är igår. "Typ som reklam på TV, en paus mellan programmen, alltså nånting som man kan roa sig med emellan nått annat", vet inte om ja blev speciellt klok på förklaringen, men de får väl duga!


Pausfågel.

Min älskade fina mobil har vaknat igen, thank good! Igår när jag skulle bära vattenhinkar i stallet så halkade ja och föll pladask framlänges och hinkarna flög i luften. Detta resulterade i mycket vatten överallt och även i mina ficka där mobilen låg. Vican tyckte hon kom med en lysande ide att man kunde stoppa in den i ugnen på femtio grader och låta den ligga och torka. Men de vågade jag faktiskt inte prova. Jag är ingen handy-man och när ja väl försöker vara de så resulterar de oftast i katastrof. Som i söndags så skulle ja imponera på C genom att göra frukost och till frukosten skulle de även ingå kokta ägg. Kaxigt lägger ja i äggen och ska salta vattnet, medans jag babblar på om allt och ingenting, märker efter en stund att vattnet ser grumligt ut.. Då har jag hält i ett halvt örtsaltkar i vattnet.. Jaja, salt som salt och äggen har ju faktiskt skal. Efter si så där tjugo minuter börjar ja tappa tålamodet på hans sämsta spis han har som aldrig blir varm. C går förbi spisen och tycker de var fasligt ångande varmt vid spisen. Ja hade satt på fel platta.. Så jag skulle inte tro att ja vågar pröva lägga in en iphone i ugnen för de kan sluta hur som..

Igår fick ja höra ordet "pausfågel", vad tusan är de undrar ja? Detta ord snurrade i mina tankar inatt tills ja somna.


Mums, som Montezami hade sagt.

Nu vankas de middag hos min single-ladie Törnby. Nu ska tjockis, jul-kilorna bort och Vican startar min vecka med en nyttig middag. De blir kycklingfile, sallad och keso!

Jag sitter och dricker en kopp te och tittar på samtidigt som Vican berättar om sina rabalder hon har gjort i helgen. De är härligt att vi fallit i samma grop bland "oldies".

Sen blir de ridning på Kedves i ridhuset, sååååå skönt med ridhus och man kan slappna av efter jobbet utan att känna stress över att de är mörkt och kallt ute. Sen blir de hem till C och umgås med hans husspöken tills han kommer hem.

Bye!

Måndag

Då var de måndag, igen.. Avskyr måndagar! Man är aldrig speciellt utvilad och de är lååångt kvar till ledighet igen. Men förhoppningsvis går veckan fort!
Syster var snäll och klippte av mina dreads i lördags så känns mitt hår som nytt och min plånbok slapp bli drabbad ;-) Dock skulle ja verkligen behöva gå till frisören och göra nått med mitt hår, men ja har varken råd eller nån fantasi för ur jag vill ha de. Så sålänge får syster vara min personliga frissör, och de är inte fy skam, hon är duktig!

Började jobba klockan sex imorse så nu är ja redan hungrig på lunch och de känns som att jag ska somna på skrivbordet. Men jag får iallafall sluta hyfsat tidigt! Då blir de stallet och sen hem och stupa ner i soffan, förkylningen har börjar tära på mig ordentligt!




Ha´re!


Lördagsmys

Nu har jag slagit mig till ro i systers soffa efter en god lunch. Har varit ledig både torsdag o fredag men har inte gjort något speciellt alls, men ibland är de så himla skönt att bara va. Har dessutom åkt på en förkylning igen så har kännt mig hängig. Ridningen har iallafall gått super. Känns så himla skönt att vara igång igen! Nästa vecka startar hoppningen också, ska bli spännande! Ikväll blir de nog lugnt. C är lagom glad på mig efter att ja lyckades köra fast IGEN med bilen imorse.. Hela grannskapet o skidåkare blev inblandade o jag stod där som en dum blondin i mitten o kunde inte hålla mig för skratt, de hela var ganska komiskt! Ha en skön lördag!

I got nothing left to prove and its all because of you.

Hej kära du.

Snön verkar inte vilja ge upp denna vinter, vart ska man göra av all snö? men okej, hellre snö än blött och slask.. Men tänk när allt ska smälta?

Kedves fick sig ett ordentligt pass i ridhuset igår. Vi tränar stenhårt med gallopperna nu så dom nångång ska sitta ordentligt. Hon har blivit lat efter all julmat och vill inte riktigt skjuta under sig bak ordentligt. Men fick några bra tips av Therese i måndags som jag använder mig av. Lille fotbollsmagen ska bort nu ;-)

Blev bjuden på hemmagjorda pannkakor igår och det var faktiskt riktigt gott! Pannkakor har aldrig riktigt varit min grej, slajmig jäkla barnmat. Men igår gick de faktiskt ner och det var gott! Efter pannkakorna burra vi ner oss och såg, håll i er nu, vi kollade Sunes sommar nu mitt i vintern haha. Jag har haft abstinens efter att få se den i en vecka nu och igår fick ja äntligen skratta av mig till den. Håkan är ju den absolut skönaste ungen! Jag behöver bara titta på honom så garvar jag hysteriskt, han och sina potatisar!

Appropå nånting helt annat så fick jag igår igen höra kommentaren "du är så himla känslokall Viktoria". De är absolut inte första gången jag hör de och förmodligen inte sista heller.. Vet inte om man ska ta de som nånting positivt eller negativt, dom som sagt de har aldrig sagt de med en positiv schanger iof. MEN, jag är som jag är, jag behandlar MINA känslor som JAG vill.. Jag klankar inte ner på dom människor som är mer känslosamma av sig, de finns inget fel med de. Men sen att jag inte är nån som gråter floder när ja blir sårad är väl inte helt konstigt heller. Mitt sätt att överleva, bearbeta sorg och må bättre är att hålla huvudet högt och skaka av mig problemen. Jag avskyr att deppa ner mig i saker. Om man nu tar killar som de handla om igår så VÄGRAR jag att ligga hemma och grina, gråta mot mina vänners axlar osv för att jag blivit sårad! Om du nu blivit sårad av den här killen, varför GE honom din energie, varför GE honom dina tårar, varför KRIGA för att få tillbaka nått som du egentligen vet inte är värd de?! Nej tack för min del! Jag går vidare, de finns så mycket annat att bry sig om och killar finns de mängder av i alla olika former. Kalla mig känslokall, men de är mina tips för att puscha och hjälpa!

Mer attityd åt folket!



Ha en skön onsdag och imorgon är man ledig så njut av kvällen!


Lycka!

God morgon!

Eftersom iphone har drabbats av någon slags bugg så hade jag ställt tre olika alarm imorse för att vara på den säkra sidan. Så klockan fem var de jag som låg och kolla "Hitta hem" som handlar om djur som får nya hem. Konstigt nog var jag riktigt pigg så jag var på jobbet redan tio i sex, mina kollegor fick lite av en chock över att jag kom så tidigt, med strålande humör dessutom ;-) Men faktiskt så är de så himla skönt att vara på jobbet tidigt för då får man gå hem tidigt också! Så i eftermiddag blir de ridning i ridhuset. Kedves är ju inte riktigt igång och gick ju dressyr-pass igår så får nog ta de lite lugnt. Men rida ska vi! Nu är de slut på vila och latheter för oss båda! Nu kan vi inte längre skylla på vädret heller eftersom ja har ett stort ridhus för mig själv nästan jämnt :-)

Har du några nyårslöften? Själv så har jag iallfall bestämt mig för att de här ska bli ett år med lycka! De är väl iof vad alla vill, men ja ska verkligen fokusera på mig själv de här året. Göra saker som jag mår bra av och tycker är roligt! Årena innan har de gått alldeles för mycket tid åt skit rent ut sagt. Jag har placerat mig själv i andra hand alldeles för mycket och kört ner mig själv mot botten. Men icke detta år, nu är de ändring på de som gäller! Jag ska flytta hemifrån, sattsa på ridningen, resa, träffa vänner och hitta på massa bus! Jag förstartade lite innan de nya året med att hälsa på Joje i Manchester som ja har sagt i snart två år att jag skulle göra! I vår tänkte jag hälsa på Bimsan i Åre. Amanda och dom åker upp till Sälen på torsdag, men tyvärr blev de för tätt inpå hästflytten för mig att åka dit. jag måste fokusera lite på ridningen nu efter vilan och vill inte starta de med att åka bort fyra dar igen.

Just nu känner jag mig så gla innifrån och ut så de känns som att de här året kommer bli bra! Jag blev så rörd på nyårsafton när min lillebror och mamma sa till mig att dom tycker att jag verkar må så himla bra igen. Att jag är glad och lycklig, de kändes så skönt att höra :-)



Ha en super tisdag!


God fortsättning!

Gott nytt år i efterskott!
Jag har inte hunnit skriva nått på flera dagar, de har varit full rulle kan man säga! Jag har knappt hunnit komma innanför dörren hemma innan jag har varit på väg igen.
Jag har iallafall haft en fantastiskt rolig och skön nyårshelg! På nyår var jag hos Kalle på middag. Grabbarna hade lagat tre-rätters middag och den var riktigt gott! Tolvslaget firade vi med alla andra uppe på St Olof där stor fest hölls. Kvällen var jätte rolig, men vid tre-tiden var vi rätt matta så jag och Vican stappla hem till mig i den lilla nedförsbacken från st olof. Och de var som att åka skidor med tanke på all den snö som kommit och våra suveräna skor vi hade! Väl hemma var kvällen inte slut.. Jag lyckades dra en till blåtira över knät och vi vräkte i oss mackor som att vi inte sätt mat förut. Sen hade jag tydligen pratat i nattmössan rätt ordentligt, börja prata om en jag kände som sydde nyårsklänningar och allt möjligt óch Vican dum som hon är trodde jag tala sanning och gjorde allt för att hålla sig vaken för att höra mer.. Herregud vad jag skratta dagen efter när hon insåg att inget jag sagt var medvetet och inget var sant, hahaha!


Var väl inte den piggaste på lördan, men jag var tvungen att ge mig ut till stallet för att packa och fixa allt för söndan.
Söndan gick helt åt att flytta Kevvan. Världens snällaste C hjälpte till och körde även transporten vilket mamma uppskatta eftersom hon inte är helt förtjust att köra i all snö. Kedves boa in sig på engång med att rulla sig. Jag tog en ridsväng i ridhuset och Kedves var något het på gröten efter att ha vilat i en och en halv vecka. Men efter en stund lugnade hon sig och kom till ro.
Idag har vi haft dressyr träning och hon var hur lugn som helst! Kändes så himla skönt att hon redan varvat ner och infunnit sig i sitt nya hem :-) Jag kan inte säga annat än att jag redan stormtrivs!

Nu ska ja krypa till sängs, god natt!


RSS 2.0